Olimpijci završili prireme u Italiji

posted in: Stare vesti | 0

Četvorica srpskih kandidata za drumsku olimpijsku trku u Londonu Ivan Stević i Gabor Kasa (Manisa spor) i Žolt Der i Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac) završili su pripreme u Italiji.
– Boravak od skoro tri nedelje u Peskari bio je veoma koristan – kaže Esad Hasanović.- Vremenski uslovi bili su izvanredni, smeštaj i ishrana na najvišem nivou. Nadali smo se da ćemo imati sreće sa vremenom i po povratku u Srbiju ali smo došli u led i hladnoću. Planiramo da već početkom februara ponovo odemo u toplije krajeve, ali sve zavisi od finansijske situacije. Pripreme na Planici i u Peskari sprovodili smo uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije i na tome im zahvaljujem i u ime mojih suvozača. Mnogo nam je pomogao i maser Peri iz Australije i bez njega bismo mnogo teže podneli napore ovakvih intenzivnih priprema…
Selektor Radiša Čubrić je pomno pratio rad olimpijaca, zadovoljan je koliko se uradilo u Peskari, ali i malo je zabrinut zbog lošeg vremena u Srbiji:
– Pauza do deset dana biće im dobrodošla, ali ne bi smelo da duže vremena budu bez bicikla i zato sam predložio odlazak na more početkom idućeg meseca, najverovatnije na Jadran. Prva trka je početkom marta u Trstu i, obzirom da smo u olimpijskoj godini očekujem od četvorice kandidata da je dočekaju u formi i da se ravnopravno nose sa rivalima. Dobro je što su i Kragujevčani na vreme krenuli da rade, imaju odličan klub i kamo sreće da je biše ljudi kakav je njihov predsednik Branko Ostojić u srpskom biciklizmu. Sigurno je da će imati dobar sastav za trku “Kroz Srbiju”, ali je veoma važno i da do naše najcenjenije trke provere snage na što više inostranih trka.
Trojica mladih vozača, koji su već dobili angažmane u inostranstvu Jovan Zekavica (novi član američkog profi tima za vozače do 23 gdine BMC Hinkepi), Nikola Kozomara i Filip Pavlović (u novoj sezoni voziće za italijansku ekipu Padovani 2011. čiji je trener Fero Ferući) su na priprema u Boki Kotorskoj do 1. februara.
– Zbog obaveza u školi sa njima nije i mladi as iz Aranđelovca Aleksa Veličković koji je takođe potpisao za BMC Hinkepi – objasnio je Čubrić.- Već početkom idućeg meseca Zekavica će krenuti na prireme u SAD jer je obezbedio vizu. Veliković ostaje, ima obaveze jer ide u školu i prirema se za prijem na fakultet i pridružiće se ekipi kada dođu naproleće u Evropu, nadam se i na našu trku „Kroz Srbiiju“ iako ona ima po malo nezgodan termin jer je blizu termina nekih nacionalnih šampionatima. Trenutno, mislim da su Zekavica, Kozomara i Pavlović najspremniji, najviše su proveli na pripremama i imaju lep broj kilometara u nogama. Ponavljam, najvažnije je da niko od bicklista u februaru ne stane zbog lošeg vremena, jer će propasti sve što su do sada uradili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.