Partizan kreće u visoko evropsko profi društvo

posted in: Rezultati | 0

Branko Banović, menadžer profi tima PartizanBiciklistički klub Partizan, u 2010. formiraće profesionalnu srpsku ekipu i pokušati da uđe u visoko evropsko društvo kontinentalnih profi timova!

"U saradnji sa grupom inostranih sponzora koji će u narednoj godini obezbediti oko 60 procenata budžeta novog kluba koji je planiran na oko 20 miliona dinara, želimo da obezbedimo nastavak karijere nekim našim profesionalcima koji su ostali bez ugovora u Italiji, ali i da nađemo mesto za grupu srpskih mladih biciklista koji ulaze u seniorsku kategoriju", kaže direktor Partizana Branko Banović, profesor.
"Realni smo, u prvoj sezoni ne idemo na rezultat, želimo da pripremimo teren da u 2011. koja je najbitnija jer se tada osvajaju bodovi za plasman na OI u Londonu 2012. postavimo i ispunimo mnogo ambicioznije ciljeve."

Banović računa na dva vozača koji su lane bili u italijanskom profi timu "Centri della Calzatura“ Žolta Dera i Esada Hasanovića, kao i na prvu violinu Partizana ove szeone, balkanskog šampiona Ivana Stevića. Sa njima će voziti i grupa, do ove sezone juniora, u kojoj su Nikola Kozomara, Nikola Stefanović, Svetislav Blagojević i Dejan Marić, ali je konkurs raspisan i za mlade vozače iz drugih srpskih klubova, kao na primer za Jovana Zekavicu iz čačanskog Borca…

"Ovaj projekat, iako je nosilac tehničkog dela posla Partizan, podržao je bez rezerve BS Srbije, a uključene su i druge društveno sportske organizacije i klubovi.To mora da bude tim pre svega za srpske vozače i planiramo da registrujemo samo četiri stranca. Prilikom angažovanja naših biciklista ništa nećemo raditi bez saglasnosti njihovog kluba i trenera", kategoričan je Banović. "Ja ću biti menadžer tima, u stručnom štabu, uz dva italijanska sportska direktora biće mladi trener Partizana, Dušan Banović i selektor juniora, Saša Gajičić. Licenciraćemo i srpskog selektora za seniore Radišu Čubrića, jer je osnovna ideja da se programi reprezentacije i profi tima dopunjuju i prepliću na najkvalitetniji način i zato je njegovo prisustovo neophodno."

O sponzorima, kako kaže Branko Banović, još nije vreme da se konkretno govori, interesantih ponuda ima dosta, i do 10. decembra kada u UCI mora da ode kompletan spisak vozača, znaće se i ime ekipe:

"Program će obuhvatiti, pre svega, trke kategorije 1.2 i 2.2 u Nemačkoj, Francuskoj i Belgiji… gde naši sponzori imaju poslovnih interesa, ali i u Italiji i na trkama u Mađarskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i naravno na svim našim trkama iz međunarodnog kalendara … Razgovarao sma i sa Nebojšom Jovanovićem, ove godine našim najtrofejnijim vozačem i pobednikom Kupa Češke, koji ima još jednu godinu ugovora sa praškom Spartom. Spreman je da nam se pridruži u predolimpijskoj godini", najavio je Branko Banović. " Ponavljam, cilj je da našim mladim bicklistima omogućimo da voze na dobrim, jakim trkama i da se usavršavaju, da ne idu u inostrane timove gde se često na podmladak gleda kao na ‘potrošnu robu’ i gde oni, kada vide da ne mogu da se nose sa najboljim vozačima, jer su premladi i prerano bačeni u vatru, razočarani napuštaju biciklizam…"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.