Pet titula državnog prvaka na prvenstvu Srbije

posted in: Vesti | 0

Seniorska ekipa biciklističkog kluba BORAC, ekipa mladjih kadeta, Marko Danilović u konkurenciji takmičara do 23 godine, David Kostić u konkurenciji mladjih kadeta osvojili šampionske titule na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu.

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu održano je od 27-29. juna u Erdeviku, Šapcu i Beogradu.

Prvog dana u Erdeviku održano je prvenstvo u vožnji na hronometar. U ovoj disciplini za koju je potrebna i specijalna oprema nastupio je po jedan predstavnik Borca u svakoj uzrasnoj kategoriji.


U konkurenciji mladjih kadeta, koji su vozili 5km, David Kostić osvojio je prvo mesto.
U konkurenciji seniora do 23 godine, koji su vozili 30km, Marko Danilović osvojio je prvo mesto dok je u apsolutnoj konkurenciji bio treći.
U konkurenciji juniora, koji su vozili 20km, Nikola Tripković osvojio je četvrto mesto.
U konkurenciji kadeta, koji su vozili 10km, Aleksandar Petrović osvojio je sedmo mesto.

Drugog dana u Bogosavcu od Šapca, voženo je prvenstvo za mladje kategorije u disciplini drumska trka. Mladji kadeti vozili su dva kruga u ukupnoj dužini od 25km. David Kostić u solo vožnji ubedljivo osvaja prvo mesto i još jednu titulu Prvaka Srbije. Stefan Sretenović osvojio je četvrto mesto i Vasojević Igor bio šesti. U ekipnoj konkurenciji Borac osvaja šampionsku titulu.

Kadeti su vozili 5 krugova u ukupnoj dužini od 62km. U zadnjem krugu odvojilo se pet takmičara i zanimljiv sprint odlučivao je pobednika. Aleksandar Petrović za pola točka gubi titulu prvaka Srbije i osvaja drugo mesto i srebrnu medalju. Sa zaostatkom od oko 3 minuta stigla je druga grupa u kojoj Matija Zorić osvaja jedanaesto mesto i Milan Milivojević trinaesto mesto. U ekipnoj konkurenciji Borac osvaja treće mesto.

Trećeg dana u Beogradu, na kružnoj stazi u Košutnjaku, za titule Prvaka Srbije borili su se seniori i juniori. Staza izuzetno teška, mali krug od 6km u kome je strm uspon od 1.5km. Seniori Borca ne dovoljno oporavljeni posle dva teška pada koji su imali na trci KROZ SRBIJU koja je završena prošle nedelje, pošli su na prvenstvo sa velikom neizvesnošću. Na trci KROZ SRBIJU Jovan Zekavica je u padu dobio lakši potres mozga i povredu kuka, dok je Stefan Stefanović takodje u padu imao povredu ramena i kolena. Tokom cele protekle nedelje oni su se oporavljali od povreda i njihov nastup bio je neizvestan do zadnjeg dana. Nedovoljno oporavljeni ipak su nastupili, ali to je bilo daleko od njihovih najboljih izdanja. U takvoj situaciji sve nade polagane su u Marka Danilovića. Već u drugom krugu, a vozilo se 18 krugova(120.6km), Danilović na spustu pada, lomi bicikl i dobija ozbiljne poderotine na kuku. U tom trenutku trka dobija sasvim drugi tok, konkurencija vidi svoju šansu, a stručno vodjstvo Borca brzo se reorganizuje. Marko Danilović dobija rezervni bicikl, nastavlja trku i daje se se u poteru za ostatkom karavana. Uvidelo se da su sve šanse za visok pojedinačni plasman propale, akcenat je dat na ekipnom plasmanu. U prvoj grupi ostaje jedino Goran Antonijević, koji uspeva na kraju da osvoji šesto mesto u apsolutnoj konkurenciji, odnosno treće mesto u konkurenciji takmičara do 23 godine. Stefan Stefanović sačekuje Marka Danilovića i zajedno su se borili sa štopericom za vreme ekipe, a Jovan Zekavica ostaje da motri na treće vozače konkurentskih ekipa. Posle velike borbe Marko Danilović osvaja deveto mesto, Stefan Stefanović deseto i Jovan Zekavica dvanaesto mesto. Ovi skromni pojedinačni rezultati ipak su u zbiru vremena ekipa doneli ubedljivu pobedu Borcu i šampionsku titulu ispred OBK Beograda i Metalca iz Kraljeva. Titulu Prvaka Srbije u apsolutnoj konkurenciji i konkurenciji takmičara do 23 godine u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Miloš Borisavljević iz Metalca CCN Kraljevo, ispred Ivana Stevića i Nebojiše Jovanovića iz OBK Beograda.

U juniorskoj konkurenciji, koji su vozili 93.8km, ekipa Borca osvojila je treće mesto. Pojedinačno Nikola Tripković osvojio je šesto mesto, Uroš Šunjevarić i Nemanja Kolaković osvojili su sedamnaesto i osamnaesto mesto. Titulu prvaka Srbije osvojio je Dušan Rajović iz Metalca CCN Kraljevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.