Pobeda Borca i Jovana Rajkovića na prvoj trci kupa Srbije u biciklizmu

posted in: Vesti | 0

Na prvoj trci ovogodišnjeg Kupa Srbije u biciklizmu, koja je održana u Somboru ubedljiva pobeda seniorske ekipe Borca i ovogodišnjeg pojačanja Jovana Rajkovića, dok je Stefan Stefanović osvojio treće mesto.

Prva trka u ovogodišnjem ciklusu Kupa Srbije održana je u nedelju 22.aprila u okviru trke NAGRADA SOMBORA. Staza je bila kružna, dužine 2,8km, a seniori su vozili 35 krugova u ukupnoj dužini od 98km. Veoma jak tempo nametnula je Borčeva trojka Danilović, Stefanović i Rajković, odmah posle starta i pokazali da su trenutno najspremniji biciklisti u Srbiji. U izuzetno dobroj taktičkoj trci uspeli su da svoju spremnost krunišu i pobedom, jer su brojčano jaču ekipu Partizana eliminisali iz borbe za najviši plasman. Jovan Rajković, ovogodišnje pojačanje Borca iz Niša, tri kruga pre kraja kreće u odlučujući napad i u solo vožnji ostvaruje pobedu. Stefan Stefanović je kontrolisao njegove pratioce i u sprintu pobedjuje gosta iz Hrvatske i osvaja treće mesto. Drugi je bio takmičar iz Arandjelovca Djordje Djurić. Treći Borčev takmičar, Marko Danilović kontrolisao je veliku grupu i na kraju osvojio sedmo mesto. Ovo je bilo dovoljno da Borac ekipno ubedljivo pobedi ispred ekipe Partizana iz Beograda.

Kod mladjih kategorija, poletarac Matija Peković osvojio je peto mesto, a mladji kadet Boško Veličić osvojio je četvrto mesto, dok je Dejan Cogoljević imao pad što ga je sprečilo da se bori za bolji plasman. Juniori su vozili ispod očekivanja i nisu ostvarili zapaženiji plasman.

Sledeći nastup seniori Borca imaće na medjunarodnoj trci BEOGRAD-BANJA LUKA ,koja se održava od 28-29.aprila i nastupiće za Reprezentaciju Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.