POBEDE STEFANA STEFANOVIĆA I ALEKSANDRA PETROVIĆA NA “HERCEGOVINA KLASICU”

posted in: Vesti | 0

Na prvoj medjunarodnoj biciklističkoj trci “HERCEGOVINA KLASIC” koja je održana 18.05.2014.godine u Mostaru, dvostruku pobedu odneli su biciklisti BORCA. U seniorskoj konkurenciji prvi je bio Stefan Stefanović, drugi Goran Antonijević, kod kadeta prvi je bio Aleksandar Petrović, a trći David Kostić.

Na poziv biciklističkog kluba MOSTAR iz Mostara, na prvoj medjunarodnoj biciklističkoj trci HERCEGOVINA KLASIC, učešće je uzela kombinovana ekipa biciklističkog kluba BORAC. Na trci su nastupila dva člana seniorske kipe I dva člana kadetske ekipe.
U seniorskoj konkurenciji, koji su vozili stazu džine od 160km, ubedljivu pobedu ostvario je Stefan Stefanović, sa prednošću od preko 5 minuta ispred prve grupe. U sprintu prve grupe Goran Antonijević je osvojio drugo mesto.
Kadeti su vozili stazu dužine od 54km, u sprintu vodeće grupe Aleksandar Petrović osvojio je prvo mesto, dok je David Kostić(najmladji učesnik), osvojio treće mesto.

Ostali članovi seniorske ekipe, Jovan Zekavica i Marko Danilović, nastupali su za reprezentaciju Srbije na seriji jednodnevnih trka u okviru Euro tura u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Madjarskoj, od
13-17.05.2014.godine. Trke su održane po veoma lošim vremenskim uslovima jer je svaki dan padala jaka kiša. Najbolji plasman ostvario je Jovan Zekavica na GP SLOVČKE osvajanjem 13-tog mesta i GP POLJSKE osvajanjem 23-ćeg mesta. Marko Danilović se razboleo posle prve trke, tako da je vozio samo zadnju trku u Madjarskoj, na kojoj je bio u vodećoj grupi sve do 2km do cilja kada su sustignuti od ostatka karavana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.