Predrag Marković, Goran Petković i gradonačelnik Rume Goran Vuković otvorili 51. biciklističku trku „Kroz Srbiju“

posted in: Stare vesti | 0

Ministar kulture Srbije Predrag Marković, Goran Petković državni sekretar u Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj i gradonačelnik Rume  Goran Vuković svečano su otvorili 51. trku „Kroz Srboju“ na gradskom trgu u prisustvu velikog broja gledalaca i uz bogat kulturno umentički program..
Presecanju vrpce prisustvovali su i predsednik organizacije trke Ljubomir Živanović i sportski direktor Aleksandar Milenković…


Na trci učestvuju 102 vozača u 18 ekipa iz 16 zemalja. Cilj trke je 19. juna u Beogradu. Prva etapa održana je ulicama Rume, a druga 19. juna je od Banje Koviljače do Pala u Republici Srpskoj (166,5 km).
Direktor organizacije Ljubomir Živanović zahvalio se na pomoći Ministarstvu ekomonije i regionalnog razvoja, Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Ministarstvu untrašnjih poslova Srbije, Carini Srbije, Carini BiH i MUP Republike Srpske, kao i Turističkoj organizaciji Srbije na pomoći  i podršci.  Posebno je istako dragocenu ulogu gradova domaćina etapa Rume, Banje Koviljače, Pala, Bajine Bašte, Užica, Niša, Sokobanje, Kladova, Lepenskog vira i Beograda.
Na žutoj majci, namenjenoj najboljem vozaču u generalnom plasmanu u karavanu, ove godine pisaće Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Zelenu majicu  za najboljeg sprintera sponzorisaće Pošta Srbije, plavu majicu za najbolje brdske vozače „Sosijetete ženeral banka“. Pokrovitelj crvene majice za najbolju ekipu biće Ministarstvo omladine i sporta Srbije.
Već 12 godina je zvanični merilac vremena Festina, a  Prolom voda je zvanično piće trke. Biciklisti popiju i do 8.000 litara vode u toku etapa. Info tim, zastupnik firme Germin obezbediće da sva vozila u trci imaju dži – pi –es uređaje. Naravno, veliku pomoć pružaju i Putevi Srbije jer je veoma važno da biciklisti voze na dobrim drumovima. Pridužila se sponzorskom pulu za 51. trku i firma Mormai i Vestern union. Sa trkom „Kroz Srbiju“ će i ove godine biti sponzor iz Republike Srpske Boksit iz Milića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.