Predsednik BCU Cimas pohvalio Srbiju za napore da sačuvaju Balkanijade

posted in: Stare vesti | 0

U okviru Kongresa Evropske biciklističke federacije koji je održan od u hotelu Dobrava u mestu Zreče u Sloveniji, održan je sastanak Balkanske biciklističke unije (BCU).
Kako je obavestio generalni sekretar Marko Pročikević (Srbija), prisustvovali su predstavnici Bosne i Hercegovine, Grčke, Kipra, Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske.
Predsedavao je predsednik BCU Atanasios Cimas iz Grčke. Sastanak je počeo minutom ćutanja iz poštovanja za tragično preminulog dugogodišnjeg člana BCU i predsednika Tehničke komisije BCU Hasana Serta iz Turske koji je poslednjih godina živeo i radio u Bukureštu u Rumuniji.
Predsednik Evropske biciklističke konfederacije Vojceh Valkijevič i počasni predsednik Evropske biciklističke konfederacije Vladimir Holoček su prisustvovali sastanku BCU. Želeli su da odaju priznanje i pohvalili rad BCU. Predsednik Valkijevič je najavio ni mogćnost da evrpska konfederacija organizacijom stručnih seminara pomogne usavršavanju kadrova BCU.

– Predsednik Cimas je u izveštaju o 2010. izrazio veliku zahvalnost Srbiji i njenim biciklističkim radnicima, Biciklističkim savezima Srbije i Beograda na nesebičnoj pomoći u organizaciji balkanskih prvenstava u planinskom i drumskom biciklizmu – istakao je Pročkivić.- Da nije bilo pomoći Srbije, Balkanijade ne bi bile ni održane prošle godine.
Što se tiče organizacije Balkanijada u 2011. od 8. do 10. jula održaće se Prvenstvo Balkana u drumskoj vožnji u Beogradu za kategoriju juniora i kadeta, a 23. i 24. jula u planinskom biciklizmu na Kipru.
Konstatovano je da pojedine zemlje izbegavaju učešće i obaveze u Balkanskoj bicklističkoj uniji i da je bolje da BCU ima manji broj članica, ali koje bi mnogo ozbiljnije pristupala obavezama i preuzetim takmičenjima.
Dosta vremena trajala je i rasprava o novom Statutu BCU, koji je u načelu prihvaćen, ali je dat rok članicama da pismenim putem daju predloge na pojedine članove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.