Pripreme biciklista Borca za narednu sezonu

posted in: Vesti | 0

Po završetku takmičarske sezone 2018, sredinom oktobra meseca, biciklisti BORCA imali su odmor, koji je uglavnom bio aktivan, jer su vremenske prilike bile povoljne i mogao se voziti bicikl. Sa prvim hladnim danima usledio je i pasivan odmor, koji nije dugo trajao i sa zvaničnim početkom priprema za narednu sezonu počelo se sredinom novembra meseca.

Uglavnom se radi na opštefizičkoj pripremi, koristi se atletski stadion i tereni za male sportove. Početkom decembra organizovano je i planinarenje na vrh Kablara, kada su nam u goste došli i biciklisti Metalca iz Kraljeva na čelu sa Dušanom Rajovićem. Posle tog planinarenja organizovano je i kupanje u toploj banjskoj vodi u Ovčar Banji. Takođe deo rada obavlja se i u klupskim prostorijama na vežbama snage i istezanja, a sredinom decembra počeće se i uvoditi valjci i trenažeri. Kako počinje sezona trka u ciklo krosu, osposobljene su četiri bicikla za tu disciplinu i mlađe kategorije nastupile su na trci u Šidu. Na toj trci ostvareni su lepi rezultati, ali u veoma skromnoj konkurenciji.

 

U narednom periodu nastavlja se sa jos intezivniji rad i uvođenje ciklo krosa u jos vecem obimu i nastup na nekoliko trka u toj disciplini. Seniori BORCA sredinom januara meseca treba da krenu na pripreme u toplije krajeve, dali će to biti Crna Gora ili Turska, još nije odlučeno.

IZBOR SPORTISTE GRADA

U organizaciji Udruženja sportskih novinara Čačka, u utorak 11.decembra organizovan je IZBOR SPORTISTE GRADA za 2018.godinu. U konkurenciji za najuspešniju mušku ekipu bila je seniorska ekipa biciklističkog kluba BORAC, ali ovaj put priznanje je otišlo Košarkaškom klubu BORAC. U konkurenciji za najboljeg sportistu Grada Čačka bio je i biciklista Marko Danilović, ali priznanje je dobio karatista BORCA, Stefan Joksić. Ipak jedno priznanje došlo je i u biciklistički klub BORAC, jer je Dragan Dostanić, sportski direktor kluba, dobio priznanje za najboljeg sportskog radnika Čačka za 2018.godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.