Promocija novih trenera na ciklo kros Šampionatu Srbije

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 24. januar (Info centar)

– Biciklistički savez Srbije saopštio je da je 14 trenera uspešno položilo ispite posle UCI seminara nivoa 2 održanog u novembru prošle godine u Vrnjačkoj Banji, koji je vodio UCI predavač Luka Žele iz Slovenije.
Sertifikate su dobili Mićo Brković, Goran Šmelcerović, Miloš Bukvić, Miodrag Vuleta, Nebojša Jovanović, Predrag Prokić, Radiša Čubrić, Slobodan Radovanović, Vladimir Stanar, Branislav Matić, Aleksandar Marić, Ivan Stević, Nemanja Vajs i Eduard Župan.
– Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije koji nam je izuzetno pomogao u organizaciji seminara u okviru programa „Olimpijska solidarnost“- kaže Branko Banović predsednik BSS.- Ulaganje u nauku, posebno u našem sportu, je najvažnije, bez toga nema napredovanja i što je najvažnije školovanja mladih takmičara. Pokazalo se, još jednom, da naši treneri žele da nastave da se usavršavaju i stiču nova znanja…
Među domaćim predavačima bili su Branko Banović, Radomir Pavlović kao i internacionalni komesar UCI za doping kontrolu Marko Pročikević. BSS su pomogli u organizaciji i firme „Planet bajk“, „Garmin“ i novosadska “Ciklomanija internacional“.
– Sertifikate ćemo podeliti na Šampionatu Srbije u ciklo krosu 26. januara u Beogradu kod stadiona Partizana – obavestio je generalani sekretar BSS Saša Gajičić.- Onima koji ne budu mogli da dođu, poslaćemo poštom. Važno je da smo bogatiji za 14 novih stručnjaka koji će, nadam se, pomoći da omasovima i razvijemo naš sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.