PRVENSTVO SRBIJE U CIKLO KROSU

posted in: Rezultati | 0

U subotu 23.januara 2010.godine, održano je prvenstvo Srbije u ciklo krosu. Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se upražnjava tokom zimskog perioda, jer se uglavnom održava u prirodi na stazama koje pored asfaltne podloge ima i makadamskog, šumskog ili sličnog puta, a gde se ne može voziti, bicikl se nosi. Sa ovim prvenstvom počinje nova biciklistička sezona u Srbiji.

Prvenstvo je održano u Kraljevu, na imanju Ratarske škole i čačanski biciklisti tradicionalno su imali dosta uspeha.
– U kategoriji kadeta, koji su vozili 30 minuta prvo mesto osvojio je Stefan Stefanović član Biciklističkog kluba BORAC, dok je Luka Samardžić osvojio 6 mesto.
– U kategoriji juniora, vozili su 40 minuta, očekivala se sigurna pobeda Lazara Jovanovića, ali on je već u prvom krugu napravio veliku grešku i sa takmičarem Partizana promašio stazu i bio je diskvalifikovan. Drugi takmičar BORCA, Marko Danilović pokušao je da ispravi propust svog klupskog druga, ali na kraju je osvojio treće mesto.

– U kategoriji seniora, koji su vozili 50 minuta, u svojoj prvoj seniorskoj trci Jovan Zekavica osvojio je drugo mesto u kategoriji takmičara do 23 godine.

Ovi rezultati su lep nagoveštaj da će čačanski biciklisti imati još jednu uspešnu sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.