Reprezentacija Srbije startuju na trci „Oko Meksika“, Žolt Der vozi u Boliviji

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentacija Srbije startovaće na trci „Oko Meksika“ od 30. novembra do 5. decembra, a posle trke „Vuelta Bolivija“, koja se vozi od 7. do 14. novembra, priključiće im se i Žolt Der!

– Organizatori trke u Meksiku platili su avionske karte za srpsku reprezentaciju i velika je čast, ali i obaveza da na prvi način predstavimo naš biciklizam u ovoj prijateljskoj zemlji. Samo je pet evropskih selekcija dobilo priliku da, praktično besplatno, učestvuje na jakoj trci kategorije 2.2 – kaže selektor Radiša Čubrić, koji je trenutno u SAD, gde će ostati i na svadbi našeg nekadašnjeg reprezentativca Viktora Laze, a potom će posetiti i svog prijatelja bivšeg velikog američkog asa Hinkepija. – U reprezentaciji su Žolt Der, Esad Hasanović, Dragan Spasić, Gabor Kasa, Predrag Prokić i Marko Stanković. U stručnom timu su moj pomoćnik, koji će biti i maser, Rajko Čubrić i mehaničar Boža Jovanović.
Bilo je najava da će se u ekipi naći i Ivan Stević, ali ga je Čubrić, posle razgovora, izostavio:
– Raduje me što nije izgubio volju, posle svega što mu se dešavalo. i što želi da nastavi da trenira, ali mi je rekao da nije u formi, i da ne računamo na njega za ovu akciju. Imamo izuzetno obiman plan trka za predolimpijsku 2011. i biće sigurno dosta prilika i za Stevića, ali i za sve ostale kandidate – uveren je Radiša Čubrić.
Žolt Der je bolivijsku vozu izvadio u Beču, a odleteo je na trku u La Paz preko Budimpešte. Nije stigao da izvadi i meksičku vizu. Čubrić je, međutim, javio dobre vesti:
– Njega viza čeka u Ambasadi Meksika u Boliviji, dogovorili su organizatori trke „Oko Meksika“, tako da neće biti problema da nam se priključi. Trka u Meksiku ima prolog, dve ravne i tri brdske etape. Dolazi nekoliko odličnih južnoameričkih profesionalnih timova, biće dosta Kolumbijaca a oni su uvek na ovakvim trkama favoriti – smatra Čubrić – Nama je ova trka dobro došla, praktično, produžili smo sezonu, a ujedno i počeli pripreme za novu. Sreća što je u Srbriji lepo vreme, svi su na biciklima i doći će u Meksiko, nadam se, dobro pripremljeni.
Trka „Vuelta Bolivija“ (kategorija 2.2) stratovaće 7. novembra i imaće ukupno 1.287,2 km. Najduža etapa je 9. novembra 207 km, a u dva dana 13. i 14. novembra voziće se po dve poluetape. Najkraća je 14. novembra hronometar na 39 km. Dan pre voziće se, pre podne 111 km, a po podne drumska trka od 40 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.