Sa “Obikolke” u Toskanu

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 27. avgust (Info centar)
– Radiša Čubrić, selektor biciklističke reprezentacije Srbije odredio je ekipu za popularnu “Obikolku”, trku “Oko Bugarske” od 1. do 5. septembra u kategoriji 2.2 za bodove u Evropa turu.
U Sofiji, 1. septembra na put od 930 km u šest etapa i pet dana krenuće Miloš Borisavljević i Marko Stanković (CCN Metalac), Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović (Borac Čačak), dok će u ekipi Tušnad iz Rumunije voziti pobednik trke “Kroz Srbiju” 2011. i 2013. Ivan Stević…
– Nikola Kozomara reprezentativac OBK Beograda startovaće u majici bugarske ekipe Hemus iz Trojana, dok će takođe u nekom od bugarrkih timova voziti i Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog – kaže Čubrić.- Još jednom se pokazalo da su mini kampovi kakav smo održali u Vrnjačkoj Banji veoma koristili srpskim biciklistima i sa dobrom formom odlaze u Bugarsku na veoma tešku stazu.
Posle “Obikolke” biće jasnija situacija oko sastava srpske selekcije za Šapionat sveta u Toskani od 22. do 29 septembra?
– Siguran učesnik je u kategoriji elita Stević, koji se malo nećkao jer je staza izuzetno tepka sa jednim dugačkim i brdom od šest kilometra i drugim nešto kraćim ali sa 16 procenata nagiba. Očekujem od Borisavljevića da dobro vozi u Bugarskoj, u odličnoj je formi, staza mu odgovara. Uz Stevića, i Borisavljević je siguran putnik za SP za trku za vozače do 23 godine kao i juniorka Jelene Erić iz CCN Metalca. Vozači do 23 godine u Bugarskoj imaju motiv da se pokažu jer planiram da vodim dva takmičara do 23 godine. Znači, još jedno mesto je slobodno…
Reprezentacija putuje u subotu 31. avgusta, a u nedelju 1. septembra voziće se dve etape Sofija – Zlatica (70 km) i po podne Zlatica – Kazanlak od 150 km.
Treća etapa je 2. septembra Kazanlak – Eleni (140 km), četvrta 3. septembra Eleni – Burgas (195 km), a 4. septembra je najduža peta etapa od Burgasa do Triavne od 205 km. Završetak je šestom etapo 5. sepetembra od Triavne do Trojana od 170 km.
Prošle godine, Nikola Kozomara je bio drugi u petoj etapi u Burgasu a Žolt Der četvrti u petoj etapi u Šumenu. Na kraju trke, Der je bio 28, Kozomara 36, Marić 50, Stanković 58. i Zekavica 61. Odustali su Danilović i Nebojša Jovanović. Pobedio je Kazahstanac Maksim Ajazbajev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.