Samo Zekavica završio trku „Memorijal Oleg Djačenko“ u Moskvi

posted in: Stare vesti | 0

Samo je mladi reprezentativac Partizan „Pauer muva“ Jovan Zekavica (matični klub mu je čačanski Borac) uspeo da završi trku „Memorijal Oleg Djačenko“ u kategoriji 1.2 za svetske bodove na olimpijskoj stazi Krilatsko i prema proceni selektora Radiš Čubrića, plasirao se oko 25. pozicije!
– Pobedio je Kosjakov iz Itera Kaćuše, koji je 30. aprila u trci „Kup gradonačelnika“ bio drugi iza Ivana Stevića, o čijoj se pobedi mnogo lepog čulo i pročitalo u moskovskim medijima – kaže Čubrić.- Bila je ovo paklena trka, od 140 biciklista koji su startovali završilo je samo oko 30! Zadovoljan sama kako su vozili srpski reprezentativci, ali protivnik im je bilo loše vreme kao i tešk staza. Hasanović je bio u sjajnom begu dva kruga, ali je u finšu posustao i u poslednjih 25 km je zablokiro i morao je i on da odustane…

Kosjakov je zabeležio vreme 4:11,53 na stazi od 160 km. Rudaskov (Rusija, Itera Kaćuša) na drugom mestu stigao je sa 2,32 minuta slabijim vremenom, dok je treći bio Topčanjuk (Ukrajina, ISD) sa 2,42 minuta slabijim vremenom. Vozači su na cilj dolazili jedan po jedan.
U prvoj trci „Kupu gradonačelnika“ pobedničko vreme Stevića bilo je 3:44,57 na stazi od 160,2 km. Plasman ostalih srpskih biciklista: 24. Zekavica + 41 sekund, 28. Hasanović, 38. Spasić, 66. Jovanović, 98. Kozomara – svi sa zaostatkom od 41 sekund.
U reprezentaciji na seriji trka u Moskvi voze Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica (svi Partizan „Pauer muv“) i Dragan Spasić čiji je matični klub Železničar MBN.
Prošle godine na trci „Memorijal Oleg Djačenko“ Stević je bio peti i osvojio deset svetskih bodova. Treća jednodnevna trka u kategoriji 1.2 je „Velika nagrada Moskve“ 2. maja. Na njoj je 2010. slavio Esad Hasanović i doneo na konto Srbije 40 svetskih bodova a Stević je bio sedmi i osvojio je šest poena.
Od 5. do 9. maja voziće se etapna trka u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove „Pet krugova oko Moskve“. Najbolje plasmane u etapama prošle godine imao je Der koji je bio šesti u drugoj i petoj etapi i sedmi u četvrtoj. Sedmi je bio i Stević u petoj etapi. Der je završio deveti u generalnom plasmanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.