Seoba srpskih biciklista na Jadran

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklisti prve dane posle Božića provešće na Jadranu! Uz reprezentativca u drumskom i planinskom biciklizmu, u kampovima će se naći i veliki broj takmičara o trošku klubova, tako da će biti dovoljno vozača za kvalitetne treninge, koji se u ovom delu priprema mnogo lakše podnose u dobrom društvu i raspoloženju.
Kragujevački Radnički, koji je ove sezone izuzetno pojačao ekipu angažovanjem državnih šampiona u drumskoj vožnji u eliti i do 23 godine Žolta Dera i Svetislava Blagojevića (obojica su vozili za Partizan), poslao je na Jadran Stefana Filipovića (do 23 godine), Nemanju Vukovića (elita) i juniora Luku Nikolića.

– Ova tri vozača, kao i Bojan Đurđić, koji jeo trošku BSS već na priprema kao reprezentativac, su i naši kandidati za titule na Šampionatu Srbije u ciklo krosu koji je na programu 22. januara– kaže predsednik Radničkog Branko Ostojić.- Njima će se od 13. januara pridružiti i ostali naši biciklisti Predrag Prokić, Goran Šmelcerović, Svetislav Blagojević kao i Dejan Marić koji je došao u ovom prelaznom roku u naš klub iz niškog Železničara MBN. Žolt Der će se priključiti reprezentativcima od ponedeljka, jer je na smučanju u Bugarskoj.
Profi tim Partizan „Pauer muv“ poveo je, uz vozače koji su na priprema u reprezentaciji, i Nikolu Stefanovića i Filipa Pavlovića, a iz aranđelovačke Šumadije doći će Aleksa Veličković, prošle godine jedan od najboljih srpskih juniora.
– Vozači u drumskom biciklizmu su smešteni u vili „Mirela“ u Bjeloj, dok će se planinci pripremati u Sušnju – kaže sportski direktor Partizan „Pauer muva“ Dušan Banović, koji će rukovoditi pripremama u ovoj fazi.- Važno je da nas posluži vreme, jer ćemo najveći deo dana biti na drumu. Ostajemo do 20. januara potom sledi ciklo kros Šampionat Srbije, a zatim ćemo se još jednom okupiti na pripremama.
Po odluci selektora reprezentacije Srbije Radiše Čubrića (drumski biciklizam) na pripremama su Žolt Der (Radnički, Kragujevac), Ivan Stević, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Nebojša Jovanović, Dragan Spasić i Jovan Zekavica (svi Partizan „Pauer muv“) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).
U Sušnju, po pozivu selektora za planinski biciklizam Ivana Davosira radiće tri najbolja srpska takmičara Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Aleksa Marić (Crvena zvezda) i Oliver Štrbac (Fanatik). O trošku kluba doći će i Ivan Tomić iz Progresiva (Beograd), kao i Ivan Jovanović iz kraljevačkog Metalca koji, prema rečima šefa stručnog štaba ovog kluba Radiše Čubrića „nije zadovoljan, jer je ponovo ostao bez stipendije“.
– Razgovarao sam sa Jovanovićem, razumem njegovo nezadovoljstvo i dogovorili smo se, da ako nađe angažman u nekom drugom klubu, može da ide. Nije mi bio lak ovaj razgovor – kaže Čubrić. – Šteta je da nam stalno odlaze vozači iz kluba jer ne možemo da im pružimo uslove za razvoj. Grad Kraljevo je Metalcu dao prošle godine nešto preko 200.000 dinara, shvatamo sve ekonomske teškoće, ali sa time ne može da sačuva ekipa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.