Sjajne Jelena Erić i Milica Rakić na EŠ u planinskom biciklizmu u Gracu

posted in: Stare vesti | 0

Drugog dana takmičenja na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu u Gracu za kadetske i i mlađe kadetske kategorije, sjajne rezultate zebeležile su katekinja Jelena Erić i mlađa kadatkinja Milica Rakić u kombinovanom kros kantriju (poteri).
– Prvo je održan poligon i prema negativnim poenima određivan je vremenski zaostatak i pozicija za start u kros kantriju – kaže vođa reprezentacije Srbije Nemanja Vajs kome asistira u stručnom šabu Nemanja Somborac. – Milica Rakić je imala zaostatak od 2,30 minuta i startovala je 28. ali je popravila poziciju u trci i završila na 25. mestu od 38 učesnica. Jelena Erić je imala 2,20 minuta zaostatka, startovala je sa 20. mesta i završila kao 14. što je izvanredan rezultat. Mlađi kadet Igor Čipkar je bio 64. a Milutin Zeljković je u istoj konkurenciji završio na 67. mestu…


Najviše uzbuđenja bilo je u trci kadeta jer je počela kiša. Slobodan Stanković je po veoma teškim uslovima, završio trku na 70. mestu, dok je Slobodan Babić pao i morao je na pregled u bolnicu posle trke, koju je završio na 82. mestu.
– Stankoviću je pukao lanac i veoma teško je vozio trku. Kod Babića, na sreću nije ništa bilo ozbiljno, samo se ugruvao, ali smo ipak za svaki slučaj otišli na pregled jer je bilo još desetak padova, a trojica kadeta su slomila ključne kosti.
U organizaciju odlaska na ovaj šampionat uključeni su BS Srbije, BS Vojvodine i klubovi BK Novi Sad, Šid i Metalac. Na redu su još dve trke veliki kros kantri i olimpijski kros kantri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.