Srpski olimpijci na Planici

posted in: Stare vesti | 0

Četvorica srpskih olimpijaca – kandidata Ivan Stević (Partizan), Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Žolt Der i Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac) otputovali su na Planicu u Sloveniju gde će u trenažnom centru Olimpijskog komiteta Slovenije provesti do 15. decembra na prvim priprema za Olimpijske igre u Londonu od 27. jula do 14. avgusta 2012. Srbija ima prvo na dva vozača u drumskoj trci.
– Olimpijski komitet Srbije finansiraće pripreme olimpijskih kandidata na osnovu programa koji smo im dostavili i veoma samo zahvalni zbog ove pomoći jer savez ne bi imao dovoljno sredstava da sprovede ovako kvalitetan plan – kaže predsednik BS Srbije Dragan Dostanić.- Imamo odlične vozače, ali mesta je samo za dvojicu i radom, redom i disciplinom moraju da se pokažu i izbore za učešće u olimpijskoj trci…
Selektor Radiša Čubrić je zbog obaveza trenutno u SAD i u ovoj fazi priprema sa reprezentativcima će raditi Radomir Pavlović, profesor, predsednik Stručne komisije BS Srbije. U tim je uključen i fizioterapeut, Amerikanac Peri sa kojim je Ivan Stević sarađivao dok je vozio u SAD. U trening centru će biti i mladi slovenački trener Luka Žele koji je menadžer turske ekipe Manisa za koju je u minuloj sezoni vozio Gabor Kasa, a u novoj će mu se priključiti i Ivan Stević.
U centru na Planici na raspolaganju srpskim biciklistima biće i baro komora, dvorana, teretana, spa centar…Radiće i na kompi trenažeru koji je nabavio BSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.