Srpski „planinci“ startovali na etapnoj trci HC kategorije na Kipru

posted in: Stare vesti | 0

Troje srpskih reprezentativaca na planinskim biciklima startovali su na etapnoj trci „Sanšajn kup“ HC kategorije u Kipru u majicama turskog „Salkano tima“ i prema rečima selektora Srbije za planinski biciklizam i člana stručnog štaba turske ekipe Nemanje Vajsa, rezultati su očekivani za ovaj deo sezone:
– Startovalo je 111 biciklista i 45 biciklistkinja i konkurencija je – atomska. Trenutno smo u fazi priprema gde ne mogu da se očekuju pobede, ali sam zadovoljan pre svega borbenošću naših biciklista. U drugoj etapi, maratonu na 43,5 km, Aleksa Marić biciklista Crvene zvezde je pao i dobro se ugruvao. Povredio je i zglob. Žene su vozile 39 km! Staza je bila paklena, sa nivoa mora peli su se na 1.400 metara nadmorske visine.
Prva etapa je bila hronometar, Jovana Crnogorac takmičarka BK Novi Sad je bila 35. U drugoj etapi, maratonu zauzela je 29. mesto sa 17 minuta zaostatka, ali je sačuvala 30. mesto u generalnom plasmanu. Ukoliko zadrži ovu poziciju, pripašće joj čak 20 svetskih bodova!..
U konkurenciji biciklista, Bojan Đurđić šampion Srbije iz kragujevačkog Radničkog, je u vožnji na hronometar bio 76. a Aleksa Marić 91. U drugoj maratonskoj etapi, Đurđić je stigao 77. sa 16,40 minuta zaostataka i posle dve etape je 76. u ukupnom plasmanu. Mladi Aleksa Marić je stigao, i pored pada, 91. i trenuto je 86. u generalnom plasmanu.
U vođstvu su svetski šamion Jaroslav Kulhavi iz Češke i njegova zemljakinja Tereza Hurkova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.