Srpski trio sakuplja snagu na Jahorini

posted in: Vesti | 0

JAHORINA, 13. decembar (Infiof centar)

– Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) najbolja srpska takmičarka u planinskom biciklizmu, Ivan Stević (OBK Beograd) i Gabor Kasa (Spartak, Subotica) srpski olimpijci iz Londona 2012. počeli su na Jahorini pripreme za novu sezonu. Sa njima je i selektor za planinski biciklizam Nemanja Vajs, koji u prvom raportu sa snegom prekrivene olimpijske lepotice kaže:
– Ostajemo do 23. decembra i sa nama je i mladi as Partizana Dušan Kalaba, jedan od najperspektivnijih juniora u drumskom biciklizmu, koji je na Jahorini o svom trošku i uči od iskusnijih reprezentativaca. Dan počinjemo u sedam časova futingom od 45 minuta uz gimnastiku i vežbe snage i istezanja. Posle doručka je glavni trening, Kasa i Stević idu na pešačenje od tri sata, dok Jovana Crnogorac trči na smučkama. Naravno, poneli smo i planinske bicikle i voze ih po snegu što je posebno zabavno zbog otežanih uslova…

Po podne je rezervisano za rad na trenažerima ili u teretani u zavisnosti od ličnih programa svakog učesnika:
– Uslovi su izvanredni, sunce nas prati svo vreme. Teretana je blizu hotela. Hrana je dobra, prilagođena sportistima, malo je prženih stvari, sve je kuvano i blago začinjeno. Iskoristićemo ove dve nedelje za adaptaciju organizma za napore na većoj nadmorskoj visini i to će im koristiti kada u januaru siđu na more i počenu da sakupljaju kilometre – dodao je Nemanja Vajs.- Najvažnije je da je atmsofera izvanredna, što pomaže da se napori lakše podnose.
Jovana Crnogorac je godinu završila na 32. mestu svetske rang liste sa 579 bodova što je najbolji plasman u istoriji našeg biciklizma. Na listi su 663 takmičarke. Broj jedan u prošloj sezoni bila je Italijanka Lehner.
Među 100 je i Ivan Stević koji na listi Evropa tura na kraju 2013. zauzima 61. mesto sa 141,67 bodova. Gabor Kasa je 678. sa 13 bodova. Godinu je na provom mestu rang liste završio Austrijanac Zojdl. Na listi su 1.202 vozača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.