Stanković i Stević blistali na prolaznim ciljevima!

posted in: Stare vesti, Vesti | 0

TRIAVNA, 4. avgust (Info centar)

– Marko Stanković reprezentativac CCN Metalca i srpski internacionalac u rumunskom Tušnadu Ivan Stević, osvojili su prva mesta na četiri od pet prolaznih ciljeva u petoj, najdužoj, etapi 63. trke “Oko Bugarske” popularne “Obikolke” od Burgasa do Triavne od 208 km. Junak etape bio je mladi Kraljevčanin iz CCN Metalca Miloš Borisavljević koji je stigao 11. sa 23 sekunde zaostatka iza pobednika, sjajnog Poljaka Marcina Sape.
Sapa je pobegao u završnci etape iz grupe i došao solo na cilj posle 5:22,06 časova vožnje napravivši prednost od 23 sekunde pred grupom od 49 biciklista u kojoj su, uz Borisavljevića bili i članovi reprezentacije Jovan Zekavica na 16. i Marko Danilović na 34. mestu. Na 51. poziciji etapu je završio Esad Hasanivić gost u bugarskom Hemusu iz Trojana sa 45 sekundi zaostatka, dok je reprezentativac Stefan Stefanović bio 69. sa 1,40 minuta, a Marko Stanković 73. sa 4,30 minuta slabijim vrmnom…
Ivan Stević je završio na 84. mestu a Gabor Kasa (nacionalni tim) na 85. sa po 7,46 minuta slabijim vremenom. Nikola Kozomara mladi as OBK Beograda, gost u bugarskoj ekipi “Car Simeon” je bio 103. sa 17,39 minuta iza pobednika Sape. Odustao je Dejan Marić as Radničkog, takođe gost u “Car Simeonu”.
– O srpskim biciklistima se mnogo lepog čulo u toku ove iscrpljujuće etape i sve čestitke svima za sjajnu vožnju – kaže selekto Radiša Čubrić.- Stević je pobedio na prvom prolaznom cilju i osvojio je i nagradu grada Karnobata, dok je Stanković slavio na drugom prolaznom cilju i osvojio prvo mest u sprintu za sponzorsku nagradu “Izida”. Jedini koji je je u ovoj etapi još pobedio na prolaznim ciljevima je bio Ukrajinac Kvačuk slavivši u Gurkovu. Ponovo smo imali pehove, pali su Borisavljević i Zekavica. Stanković je bio u sjajnom begu sa Sapom i još šestoricom biciklista, ali kada ih je Poljak “otresao” progutala ih je grupa. Čeka nas poslednja, šesta, “kraljevska etapa” 5. septembra od Triavne do Trojana od 170 km. Idemo preko oba legendarna brdska cilja bugarskog biciklizma Šipke i Beklemeta, nadam se da Borisavljević može da napadne, dođe u prvih deset i osvoji belu majicu za najboljeg mladog vozača što nam je jedan od ciljeva.
Francuz Remi di Gregorio stigao je 22. i sačauvao „žltu flanelku“ sa 27 sekundi boljim vremenom od Bugarina Spasa Đurova i 1,06 minuta prednosti pred Mihajlom Kononenkom (Ukrajina). Srpski biciklisti zauzimaju ove pozicije: 30. Borisavljević + 1,06, 50. Stefanović + 6,27, 52. Zekavica + 6,32, 54, Hasanović + 6,34, 69. Danilović + 16,55, 70. Stević + 16,55, 73. Stanković + 20,06, 77. Kasa + 23,31, 107: Kozomara + 1:26,30 časova.
Stević je treći u plasmanu za najaktivnije bicikliste (računaju se prolazni ciljevi i plasmani u etapama) kao i u bodovanju za sponzorsku nagradu “Izida”.
U generalnom plasmanu ekipa, Kols (Ukrajina) i dalje vodi, Tušnad se popeo sa petog na četvrto mesto, a reprezentacija Srbije sa 13. na 11. poziciju u konkurenciji 22 tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.