STEFAN STEFANOVIĆ DRUGI NA MEDJUNARODNOJ BICIKLISTIČKOJ TRCI “KROZ VOJVODINU”

posted in: Vesti | 0

Na 36-toj medjunarodnoj biciklističkoj trci “KROZ VOJVODINU”, Stefan Stefanović biciklista Borca u prvoj trci osvojio drugo mesto.

U organizaciji Biciklističkog saveza Vojvode po 36-ti put održana je Medjunarodna biciklistička trka “KROZ VOJVODINU, 13 i 14.septembra 2014. Ovaj put trka je održana iz dva dela uz učešće preko 80 biciklista iz Slovenije( dve ekipe), Madjarske ( dve ekipe), Bugarske, Grčke, Hrvatske, Turske, Bosne i Hercegovine i Srbije (pet ekipa).

Prvog dana vožena je trka od Novog Sada preko Šajkaša, Titela sa ciljem u Novom Sadu u dužini od 133km. Posle više pokušaja odvajanja, uspela je da se odvoji vodeća grupa od 15 takmičara u kojoj su bili biciklisti Borca, Stefan Stefanović i Marko Danilović. Vodeća grupa je povećavala svoju prednost u odnosu na ostali karavan, a neposredno pre cilja, posle konstantnih napada, došlo je do odvajanja tri takmičara. U vodećoj trojci bio je Stefan Stefanović, koji u odlučujućem sprintu osvaja drugo mesto. Trku je pobedio takmičar iz Turske, dok je treći bio takmičar iz Madjarske. Prateću grupu odprintao je Ivan Stević, dok Marko Danilović osvojio deseto mesto. U glavnoj grupi stigli su ostali biciklisti Borca.

Drugog dana vožena je trka od Novog Sada preko Bačke Palanke, Vrbasa i Bečeja do Novog Sada, u dužini od 156km. U veoma brzoj trci, prosek preko 45km/h, Marko Danilović bio je u vodećoj grupi od pet takmičara koja je bila u begu preko 100km. Beg vodeće grupe uhvaćen je pre cilja i sprint velike grupe odlučivao je o pobedniku. Najbrži bio je takmičar SAVE iz Kranja, dok je Ivan Stević osvojio drugo mesto, Jovan Zekavica osvaja deveto mesto, a Goran Antonijević dvanaesto. Njihovi plasmani bili su drugo i treće plasirani plasmani biciklista iz Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.