STEFAN STEFANOVIĆ – NAJBOLJI SPORTISTA GRADA ČAČKA ZA 2015.GODINU

posted in: Vesti | 0

Stefan Stefanovic sa priznanjem za najboljeg sportist Cacka za 2015U izbori sportskih novinara Grada Čačka, mladi biciklista Borca, Stefan Stefanović proglašen je za najboljeg sportistu Grada Čačka. Posebna priznanja dobili su i Marko Danilović i Jovan Zekavica.

Povodom obeležavanja dana Grada Čačka, održana je svečanost povodom izbora najboljih sportista Grada Čačka za 2015.godinu u sredu 16.12.2015.godine u klubu Doma kulture. U izboru sportskih novinara Grada Čačka, za najboljeg sportist izabran je biciklista Borca, Stefan Stefanović, kome je priznanje uručio Gradonačelnik Čačka Gospodin Vojislav Ilić.

U obrazloženju se kaže:

Stefan Stefanović, biciklista BORCA, 2015 godinu pamtiće kao najuspešniju u svojoj karijeri. Rodjen je 06.05.1994.godine, biciklizmom je počeo da se bavi 2008.godine i prošao je sve uzrasne kategorije u čačanskom Borcu. Od svojih prvih sportskih koraka videlo se da izrasta u vrhunskog sportistu.

U svojoj trećoj seniorskoj sezoni postao je nezamenjiv član seniorske reprezentacije Srbije. Ova sezona bila je predolimpijska kada se ispunjavaju norme u biciklizmu za odlazak na Olimpijske igre. Čačanski biciklisti dali su veliki doprinos da se ispuni Olimpijska norma, da iduće godine biciklisti iz Srbije mogu voziti olimpijsku trku u Riju. Stefanov doprinos bio je medju najvećim. Tokom sezone prevezao je na biciklu preko 26.000 km, a samo na medjunarodnim trkama prevezao je preko 7.000 km.
Od rezultata izdvajaju se titule prvaka Srbije u kategoriji elita i u U23 u disciplini kriterijumska trka i u brdskoj vožnji u kategoriji U23, treće mesto na prvenstvu Srbije u drumskoj trci u kategoriji U23. Pobednik je Kupa Srbije u kategoriji U23 i treći u kategoriji elita.
Od medjunarodnih rezultata najznačajnije je treće mesto na trci u okviru Euro toura, Gran prix Sarajeva na kojoj je osvojio 17 bodova za olimpijske kvalifikacije. Veliki medjunarodni rezultat je i 7 mesto na trci OKO MADJARSKE u generalnom plasmanu , kao i drugo mesto u kategoriji vozača do 23 godine što mu je donelo nove olimpijske bodove.
Stefan je ove godine ispunio uslov za zvanje vrhunskog sportiste medjunarodnog razreda i nalazi se na užem spisku kandidata za odlazak na Olimpijske igre iduće godine u Rio.
Posebna priznanja dobili su i Jovan Zekavica i Marko Danilović, za doprinos koji su dali za osvajanje olimpijskih bodova i ispunjavanje norme biciklističkom sportu za odlazak na Olimpijske igre iduće godine u Rio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.