Stević osvjio peto mesto i deset svetskih bodova na VN Jurmala u Estoniji

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević, biciklista beogradske profi ekipe Partizan „Pauer muv“ osvjo je sjana poet mestu na trci „Velika nagrada Jurmale“ u Letoniji u kategoriji 1.2 za olimpijske bodve i za to dobio deset poena!
-Trka je bila veoma dinamična sa sjajnim biciklistima, prosek je bio 45 kilometra na čas na tehički veomna zahtevnoj stazi u ovom poznatom letovalištu – kaže menadžer ekipe Dušan Banović.- Ispalatio se odlazak u Jurmalu i put od skoro 2.000 kilometra jer nam je svaki poen u predolimpijskoj godini dragocen. Na žalost, Dragan Spasić nije startovao jer mu je pukla kuka na biciklu a nismo imali rezervnu. Svaka čast Steviću, uoči trke mu nije bilo dobro, ali je junački izdržao…Mnogo mu je pomogao Jovanović koji je sve begove pokrivao. U subotu ćemo voziti revijalni maraton do 140 kam kada će startovati 1.500 biciklista!..


Vozači su na cilj dolazili jedna po jedan iza pobednika legendarnog estonskog bicikliste Jana Kirsipua, koji je stazu od 182 km prešao za 4:05,11 časova. Sa dve sekunde zaostatka na cilj je stigao Grk Tamuridis dok je domaći biciklisa Flaksis završio treći sa četiri sekunde slabijim vremenom. Stević na petom mestu imao je sedam sekundi zaostatka. Na 14. mesto plasirao se Nebojša Jovanović sa 1,04 minuta zaostatka dok je su 23. i 24. Jovan Zekavica i Nikola Kozomara sa 3,55 minuta slabijim vremenom. Esad Hasanović je završio na 78. mestu u konkurenciji prko 150 biciklista iz 20 profi ekipa.
Steviću je ovo peta trka ove godine na kojoj je osvojio svetske bodove. Pobedom na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi (kategrija 1.2) zaradio je 40 bodova, a za drugo mesto u trci „Pet krugova oko Moskve“ pripalo mu je 30 bodova. Takođe bio je drugi u prvoj etapi ove trke i pripalo mu je pet bodova. U prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“ zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest bodova, u drugom delu bio je šesti i zaradio je osam poena. Sada je na trci u Letoniji dobio još deset bodova i ukupno ima 99 peona!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.