Stević šesti u drugom delu trka „Banjaluka – Beograd“

posted in: Stare vesti | 0
Ivan Stevic

Ivan Stević, srpski biciklista, član profi tima Partizan „Pauer muv“ osvojio je šesto mesto na cilju drugog dela pete trke „Banjaluka – Beograd“ (kategorija 1.2) koji je odžan na stazi od 122 kilometra od Bjeljine do Beograda.
Na cilju kod Ade Ciganlije u Beogradu, stigla su prvo dvojica biciklista. Matija Kvasina (Hrvatska, Loborika) je odsprintao Slovaka Mateja Jurča (Dukla Trenčin) i osvojio prvo mesto posle 2:41,50 časova vožnje, zabeleživši visok prosek od 45,23 kilometra na čas.

 

 

Posle 38 sekundi stigla je grupa od sedam biciklista i u sprintu je treće mesto osvojio Luka Mezgec (Slovenija, Sava). Stević je bio „zatvoren“ i nije mogao da se probije, ostao je šesti ali je zaradio osam svetskih bodova. Ukupno, u dva dana Stević je sakupio na olimpijski konto Srbije 14 bodova jer je u prvom delu trke od Banjaluke do Brčkog od 196 km zauzeo sedmo mesto i dobio šest poena.
– Ljut sam, u dva dana sam dva puta propustio priliku da se nađem na postolju – rekao je Stević na cilju, a utešile su ga poljupcima devojka Saša i mama Pravica.- U ovom delu trke, ostao sam sam u grupi sa devet vozača posle jednog spontanog bega. Kvasina i Jurčo su pobegli grupi na „kupseru“ kod Obrenovca i napravili razliku koju su sačuvali do cilja…
Direktor Partizan „Pauer muva“ iskusni biciklistički vuk Branko Banović, iz drugog ugla je ocenio vožnju ekipe:
– Nije smelo da se dogodi da Stević ostane sam u grupi. Morao je još neko od naših vozača da bude sa njim jer samo tako smo mogli da računamo na još bolji plasman. Ipak, da ne budemo neskromni, u dva dana osvojeni su bodovi, možda ne toliko koliko smo očekivali, ali je i ovo dobro.
Na devet mesto plasirao se mladi vozač kragujevačkog Radničkog Svetislav Blagojević i imao je vreme trećeplasiranog Mezgeca. Jovan Zekavca (partizan „Pauer muv“ je odsprintao veliku glavnu grupu koja je stigla posle 7,14 minuta i osvojio deseto mesto. U istom vremenu na 15. poziciju trku je završio Nikola Stefanović mladi biciklista creno belih koji je vozio u majici niškog Železničara MBN.
Ovo je treći put ove sezone da srpski biciklisti osvajaju svetske bodove. Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog je na trci „Oko Grčke“ pre desetak dana pobedio u drugom delu druge etape i osvojio osam bodova.
U karavanu je bilo oko 100 vozača iz 18 ekipa iz 12 zemalja. Uz Partizan „Pauer muv“ starovali su i vozači iz srpskih klubova Metalac (Kraljevo), Radnički (Kragujevac) i Železničar MBN (Niš). Iz BiH učestvuju reprezentacija i ekipa BSK iz Banjaluke.
Prvi deo trke organizovao je BSK iz Banjaluke a na čelu vrednog organizacionog tima bio je direktor je Vladimir Kuvalja. Veliku pomoć pružile su društveno sportske organizacije grada i vlada Republike Srpske.
Organizator drugog dela trke takođe u kategoriji 1.2 od Bjenjine do Beograda bio je BS Srbije, a direktor je bio Petar Rokvić. Pomogli su Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, Opština Bjeljina i ugledne firme, prijatelji biciklizma Konsing, Farmakom MB Šabac, NIS Gasprom neft, Dunav osiguranje, Nektar, Kruna, Planet bajk, Kapriolo, Miloturs, Telekom Srbija, Univereksport, Komercijalna banka i Agrobanka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.