Titule se za vikend dele u Kraljevu i Čačku

posted in: Stare vesti | 0

Šampionati Srbije u drumskoj vožnji održaće se ovog vikenda. Prošle godine ,takođe u Kraljevu, najbrži protiv štoperice u eliti bio je Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog. Jovana Krtinić, lane u Tena kajzen timu iz Zagreba osvojila je titulu za dame u eliti. U kategoriji ispod 23 godine, slavio je Nikola Stefanović iz Partizana. Najbolji junior bio je Đorđe Stevanović (Železničar MBN – Niš), a kadet Aleksandar Mitić iz Partizana., Najbrži mlađi kadet bio je Dario Nimčević iz Spartaka (Subotica).
Drumska trka održaće se u nedelju 24. juna na stazi u blizini Čačka. Start najboljih srpskih biciklista je u 10,40 u centru Čačka, odale se kreće u selo Trbušani da bi zvanični start trka bio kod „Vladove kafane“ od 11 čosava.
Prvi će krenuti kadeti i žene na stazi od 47 km, potom mlađi kadeti na 30 km, elita i do 23 godina 141 km i juniori na 94 km. Organizatori su klub Borac iz Čačka i BSS…
– Staza je kružna i ide od Trbušana preko Miokovaca, Sastavaka, Leušića, Srezojevaca, Gornje Gorevnice do Trbušana gde se krug zatvara. Dužina jednog kruga je 47 km. Saobraćaj će biti povremeno obustavljan, a kako je istog dana i trka u moto krosu na Jeljenu, neposredno pored dela staze kuda prolaze biciklisti, upozoravaju se svi koji krenu put Jeljena da to urade ranije i da imaju strpljenja i pažnje dok karavan biciklista bude prolazio. Ovo će biti izborno takmičenje za drugog člana olimpijskog biciklističkog tima, jer je Ivan Stević siguran putnik. Među kandidatima je i mladi čačanski biciklista, član Borca Jovan Zekavica, koji vozi u SAD za profesionalnu ekipu BMC Hinkepi sportska oprema na domaćom trkama i Prvenstvima za Borac i koji je lane bio drugi za bicikliste do 23 godine – rekao je generalni sekretar Borca Dragan Dostanić.
Prošle godine u drumskoj trci za titule u Kreljevu u eliti je pobedio Žolt Der (Radnički, Kragujevac) i tako osvojio duplu krunu srpskog biciklizma. U kategoriji do 23 godine slavio je Gabor Kasa (Spartak Subotica). Jelena Eriće iz kraljevačkog Metalca je bila najbrža u trci žena – elita, dok je Uroš Jovanović iz Šumadije Biro plana (Aranđelovac) bio prvi junior.
Aleksandar Mitić iz Partizana, lane se, posle šampionske titule na hronometar okitio i zlatom u drumskoj trci, dok je Dario Nimčevi (Spartak, Subotica) osvojio duplu krunu u kategoriji mlađih kadeta pobedama na hronometar i u drumskoj trci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.