TRI TITULE DRŽAVNOG PRVAKA I 6 MEDALJA

posted in: Stare vesti | 0

U Subotici proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu za sve kategorije.

U petak 25.06.2010.godine održana je disciplina vožnja na hronometar. Čačanski mladi biciklisti imali su peh u toku putovanja, jer im je auto ostao u kvaru, tako da su uz pomoć beogradskih klubova nekako stigli u Suboticu, ali bez svog trenera. To je imalo dosta uticaja da ne ostvare i više od onoga što su postigli.

U kategoriji mlađih kadeta, na stazi od 5km, Nemanja Dugalić osvojio je drugo mesto, sa zaostatkom za pobednikom od12 sekundi.

U kategoriji kadeta, na stazi od 10 km, Stefan Stefanović osvojio je drugo mesto, sa zaostatkom od 8 sekundi, dok je Luka Samardžić osvojio treće mesto sa zaostatkom od 21 sekund.

U kategoriji juniora, na stazi o 20km, Marko Danilović osvojio je peto mesto, sa zaostatkom od 1 minuta. Od Marka se očekivala sigurna medalja, čak i zlatna, ali ovaj put nije bio na visini zadatka.

U nedelju 27.06.2010.godine održana je disciplina drumska trka. U ovoj disciplini postignuto je mnogo više i raduju tri titule koje su donete u Čačak.

U kategoriji mlađih kadeta, na stazi od 37km, Nemanja Dugalić osvojio je prvo mesto, dok je ekipa Borca bila treća. Mitrović Lazar osvojio je 7 mesto, a Munjić Vladimir 14 mesto.

U kategoriji kadeta , na stazi od 70km, Stefan Stefanović osvojio je prvo mesto, kao i ekipa BORCA. Luka Samardžić osvoji je 4 mesto, Duško Jovanović 9 mesto i Boris Simonović 10 mesto.

U kategoriji juniora, na stazi od 102km, Lazar Jovanović osvojio je treće mesto, dok je ekipa BORCA bila druga. Zekavica Đorđe osvojio je 9 mesto, a Marko Danilović 10 mesto. U ovoj kategoriji očekivala se takođe titula, ali na sredini trke dva člana ekipe Srđan Filipović i Lazar Jovanović imali su teži pad i to je uticalo da Filipović odustane, a Jovanović uz velike napore sustigne glavnu grupu, ali u međuvremenu dva takmičara su se odvojila i nije bilo moguće nadoknaditi propušteno.

U kategoriji takmičara do 23 godine, na stazi od 166km, Jovan Zekavica osvojio je 4 mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.