Tri titule prvaka Srbije za bicikliste Borca na prvenstvu u ciklo krosu

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu junior Dejan Cogoljević, mladji kadet Stefan Vučićević i master Bojan Vasović  osvojili prva mesta, junior Boško Veličić osvojio treće mesto.

Prvenstvo Srbije u biciklističkoj disciplini ciklo kros održano je u nedelju 30.januara 2022.godine u Šidu u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog kluba Jednota iz Šida. Biciklisti Borca nastupili su sa svojim mladjim kategorijama i veteranima, jer se seniori trenutno nalaze na zimskim pripremama na crnogorskom primorju u Šušnju.

Staza je bla kružna sa dosta prirodnih prepreka i tehnički dosta zahtevna. S obzirom da su vremenski uslovi bili idealni za ovo doba godine vidjene su veoma kvalitetne trke.

U kategoriji juniora koji su vozili 7 krugova vodila se velika borba izmedju čačanskih i kraljevačkih biciklista. Odmah posle starta vodjstvo je preuzeo Dejan Cogoljević, ali već u trećem krugu imao je gumi defekt i morao je trećinu staze da pretrči do oficijelnog mesta gde se mogao zameniti bicikl. To su iskoristili konkurenti i u trenutku zamene bicikla pao je na četvrto mesto. Iz kruga u krug Dejan je sustizao konkurente došao do drugog mesta i očekivalo se da će tako i završiti trku, ali u zadnjem krugu kvar na biciklu dobija do tada vodeći Luka Bojović iz Metalca Kraljevo, koji je morao da trči do cilja. U takvim okolnostima Dejan Cogoljević uspeva da nadoknadi izgubljeno i ubedljivo pobedjuje. Dobrom rezultatu doprineo je i Boško Veličić koji je osvojio treće mesto kome je ovo prvi nastup u juniorskoj konkurenciji.

Mladji kadeti vozili su četiri manja kruga. Veoma dobru vožnju pokazao je Stefan Vučićević koji je ubedljivo pobedio i najavio veoma uspešnu sezonu.

Kadeti su vozili  4 velika kruga, od čačanskih biciklista nastupio je Vukašin Jovančević. Na veoma tehnički zahtevnoj stazi nije se najbolje snašao, imao je nekoliko lakših padova, ali tu je gubio dosta vremena, tako da je trku završio na sedmom mestu.

Kategorija mastera-veterani vozili su 4 velika kruga. Bojan Vasović nastupio je u kategoriji preko 50 godina u kojoj je pobedio i pored gumi defekta, a u apsolutnoj kategoriji osvojio je drugo mesto.

Po završetku prvenstva izvršena je i dodela trofeja najboljim biciklistima u Kupu Srbije za 2021.godinu. Biciklistima Borca pripali su pehari za prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji seniora-Stefan Stefanović i kadeta-Boško Veličić, treće mesto  junior- Dejan Cogoljević, drugo mesto Master -Miroslav Bogdanović. Za ekipni plasman pehari su dodeljeni  seniorskoj ekipi za drugo mesto, kadetima za prvo mesto i masterima za drugo mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.