Troje srpskih reprezentativaca u turskom “Salkano timu”

posted in: Stare vesti | 0

Troje srpskih reprezentativaca u planinskom biciklizmu Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) i Aleksa Marić (Crvena zvezda), prošle godine šampioni Srbije, u novoj sezoni voziće i za internacionalni “Salkano tim” čiji je sponzor turska fabrika bicikala Salkano, najveća u regionu!
Prezentaciji tima u Istanbulu prisustvovali su predsednik BSS Dragan Dostanić, generalani sekretar Petar Rokvkić i predsednik BK Novi Sad, selektor Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs koji će biti i jedan od trenera “Salkano tima”.
– U timu su i dve Slovenke, Tanja Žakelj nekadašnja svetska prvakinja do 23 godine i Nina Homovec, Belgijanka Fabri Mels, i Turci Hamza Kanzis, Bajram Eroglu i Jusuf Čabak. U vođstvu ekipe su Slovenac Luka Kodra i ja – kaže Nemanja Vajs.- Predstavljanju ekipe prisustvovali su i predsednici biciklističkih saveza Albanije, BiH i Srbije…

 


Start sezone biće na trkama u Istanbulu i okolini, a ekipa ima izuzetno bogat program:
– Za planinski biciklizam u Srbiji, ovo je velika stvar jer će troje naših najkvalitetnijih takmičara moći da učestvuje na najjačim trkama u svetu ali, što je još važnije, i da dobiju odlične uslove za pripreme i takmičenja. Posle trke u Istanbulu, idemo na Kipar gde nas očekuje trening kamp i pripremne trke za glavni deo sezone koji počinje u aprilu trkom “Salkano kupa” u Novom Sadu – objasnio je Vajs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.