U Crnoj Travi na „Balkan kupu“ srpski „planinci“ osvojili 33 olimpijska boda!

posted in: Stare vesti | 0

Srpski takmičari i takmičarke u planinskom biciklizmu osvojili su na trci „Balkan kup“ u Crnoj Travi  33 olimpijska boda – 13 u muškoj i 20 u ženskoj konkurenciji!
Trka je bodovana za svetsku rang listi u kategoriji C 3, kao i za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu a organzator i domaćin bio je klub Orlovac „Sistem FTO“ uz podršku BSS.
U kategoriji muškaraca – elita pobedio je Belgijanac Vouter Klepe i osvojio deset bodova, ispred Ivana Jovanovića (Srbija, Progresiv) kome je pripalo šest i Alekse Marića (Srbija, Bajk Crvena zvezda) koji je osvojio četiri boda. Dva boda za četvrto mesto pripala su Ivanu Tomiću (Srbija, Progresiv) a jedan bod je osvojio petoplasirani Bojan Đurđić (Srbija, Radnički – Kragujevac). Šesto mesto pripalo je Akošu Brindzi iz Kapriola (Bačka Topola)…


U konkurenciji dama – elita puno postolje srpskih biciklistkinja. Slavila je Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) i osvojila deset bodova. Šest bodova za drugo mesto pripala su Nikoleti Mitrović iz Orlovca „Sistem FTO“ (Crna Trava) dok je četiri boda za treće mesto dobila Vanesa Durman (Fanatik).
Plasmani u ostalim trkama za Ligu Srbije – juniorke: 1. Milica Rakić (BK Novi Sad), 2. Milica Rajković (Orlovac „Sistem FTO“), 3. Kristina Jakotin (BK Novi Sad).
Mastersi: 1. Bojan Vasović (BK Novi Sad), 2. Ivan Davosir (Fanatik), 3. Eduard Župan (BK Novi Sad).
Kadeti: 1. Slobodan Stanković (BK Novi Sad), 2. Slobodan Babić (Fanatik), 3. Danijel Njiradi (Kapriolo).
Mlađi kadeti: 1. Milutin Zeljković (BK Novi Sad), 2. Aleksandar Mijatović (BK Novi Sad), 3. Nemanja Zemunski (Ciklomanija, Zrenjanin).
U hobi fan klasi pobedio je Miloš Marković (Ledsajkling, Leskovac) a u hobi sport klasi Endre Kalmar (Kapriolo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.