U nedelju 1. aprila prva trka „Salkano kupa“ u Srbiji

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički klub Novi Sad organizovaće u nedelju 1. aprila „Trofej Novog Sada“ prvu trku iz serije „Salkano kup“ u planinskom biciklizmu na atraktivnoj stazi u fruškogorskom izletištu Popovica.
– Ovo će biti i prva trka i u novoj sezoni u planinskom biciklizmu u Srbiji – rekao je na konferenciji za medije Nemanja Vajs, predsednik BK Novi Sad i srpski selektor za planinski biciklizam.- Bodovaće se i za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu tako da će okupiti, uz nekoliko desetina učesnika iz inostranstva, i najbolje domaće bicikliste i biciklistkinje.
Novosađani će imati priliku da učesnike pozdrave i u centru Novog Sada u subotu 31. marta posle svečanog defilea svih ljubitenja bicikla ulicama u centru grada od 17 časova. Time će se i zvanično obeležiti početak biciklističke sezone u Srbiji. Organizaciju su pomogli Parking servis Novi Sad, NS bajk (rent a bajk), Turistička organizacija Novog Sada, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine i “Škoda”…
Konferenciji za medije prisustvovali su i srpski reprezentativci u planinskom biciklizmu Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog i Aleksa Marić iz Crvene zvezde, koji su ujedno i članovi međunarodog „Salkano tima“.
„Salkano kup“ imaće ukupno 13 trka ove sezone u četiri zemlje (Turska, Srbija, BiH i Crna Gora) i na dva kontinenta (Azija i Evropa). U prvom delu, do 23. maja, trke iz ove serije bodovaće se svetsku rang listu UCI na osnovu koje će se odrediti učesnici OI u Londonu u planinskom biciklizmu. U Srbiji će se ukupno održati četiri trke – 1. aprila: Novi Sad, Popovica na Fruškoj gori, 13. maja: Beograd, 2. juna: Kopaonik i 30. juna: Novi Pazar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.