U nedelju trka „Velika nagrada Čubure“

posted in: Stare vesti | 0

Drugi srpski klasik (pored onog “Beograd –Čačak”), 12. „Velika nagrada Čubure“, koji organizuje beogradski klub Valeks, voziće se u nedelju 5. juna. Bodovaće se za Biciklističku ligu Srbije za kadete i mlađe kadete na stazi Beograd – Trešnja – Beograd (47 km), dok će seniori i juniori voziti na 114 kilometra dugačkoj stazi od Vračara preko Mladenovca, Kosmaja, Sopota, Đurinaca, potom Avalskim drumom do tržnog centra Avala grad u Resniku gde će se podeliti nagrade…

Pokrovitelj je Opština Vračar a trku su pomogli i „Umetnička livnica Voždovac“ braće Jeremić, SD „Obilić“, Auto moto klub „Vračar“, Trka „Kroz Srbiju“, Euro guma, SUR „Mara“, akademski slikar Mića Veličković, autor slike „Leteći Čuburac“ – jednog od simbola trke i BHL projekt.
Nezvaničan start trke je u 10,45 časova ispred zanatskog centra „Gradić Pejton“ na Čuburi, a zvaničan start u 11,00 časova ispred OMV pumpe u Bulevaru oslobođenja.
– Jedna smo od retkih domaćih trka koja nagrađuje najbolje ekipe u svim kategorijama, a prelaznim peharom i najbolju seniorsku ekipu – kaže osnivač Valeksa i utemeljivač ove trke Aleksandar Vantović. – To daje posebnu draž trci, biće lepe borbe na zahtevnoj stazi, gde je najveći izazovi biti brdski cilj Kosmaj, uspon uz Ralju i veoma težak poslednji kilometar trke.
Prošle godine u kategoriji seniora –elita pobedio je Žolt Der iz Partizana, koji ove godine vozi u majici Radničkog iz Kragujevca. Najbolji junior bio je Đorđe Stevanović iz niškog Železničara MBN, najbolji kadet Filip Čengić iz vinkovačkog Sokola, dok je kod mlađih kadeta trijumfovala Jelena Erić iz kraljevačkog Metalca.
Prelazni pehar „Velike nagrade Čubure“ cele prethodne godine krasio je vitrine Biciklističkog kluba „Partizan“, a u trajno vlasništvo poneće ga seniorska ekipa koja tri puta za redom bude pobednik ovog beogradskog klasika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.