U subotu 12. maja klasik “Beograd – Čačak“

posted in: Stare vesti | 0

Jedini srpski biciklistički klasik (trka čiji su start i cilj uvek u istim gradovima i vozi se stalno istom stazom) 19. trka „Beograd – Čačak“ održaće se u subotu 12. maja. Bodovaće se i ka druga trke Lige Srbije u drumskom biciklizmu.
Organizator je čačanski klub Borac u saradnji sa BS Srbije i pod pokroviteljstvom Grada Čačka uz pomoć uglednih firmi „Salkano“, Erste banka, „Škoda – Auto Čačka“, „CINI Invest“, Mocart, Jomil, „P“, Čačanska banka…
– Okupljanje je u Beogradu na Trgu Republike od 13 do 13,45 časova. Otvaranje trke i nezvaničan start je 14 časova, a zvaničan start u Žarkovu na Ibarskoj magistrali u 14,15 – kaže direktor trke Dragan Dostanić.- Posle 140km, cilj je u centru Čačka oko 17,25. Na startu očekujemo sve najbolje bicikliste iz Srbije u kategoriji elita, do 23 godine kao i juniore. Za ljubitelje biciklizma u Beogradu to je dobra prilika da na startu pozdrave Ivana Stevića i ostale srpske reprezentativce koji su proteklog vikenda sjajno završili seriju trka u Moskvi. Ove godine su nam dragi gosti biciklisti iz Mađarske, Bugarske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će ukupno startovati preko 100 biciklista. Očekujemo dobru borbu, posebno uz Rudnik gde se skoro uvek i rešavala trka.
Saobraćaj na Ibarskoj magistrali za vreme trke biće povremeno obustavljan dok karavan bude prolazio, a gradske ulice u Čačku kojim se ide na cilj (Bulevar oslobodilaca, Ulica Dragiše Mišovića, Ulica devet Jugovića, Kuželjeva, Župana Stracimira), biće zatvorene za saobraćaj u vreme dolaska trke.
Prošle godine slavio je olimpijski kandidat Žolt Der u majici kragujevačkog Radničkog ispred dvojice biciklista Partizana Nebojše Jovanovića i Jovana Zekavice. Deru je to bila druga pobeda, ali za dva različita kluba. Prvi put je pobedio 2005. kao član Partizana. Najbolji junior bio je Aleksa Veličković iz aranđelovačkog kluba Šumadija Biro plan.

Dosadašnji pobednici klasika “Beograd-Čačak“

1994. Bojan Ristivojević-CINI Borac, Čačak
1995. Dragomir Živković – OBK Beograd Bio Pak
1996. Milan Živković – OBK Beograd Bio Pak
1997. Mićo Brković – Borac, Čačak
1998. Aleksandar Milenković – OBK Beograd Delta Bajk
1999. Mikoš Rnjaković – Milicionar, Beograd
2000. Viktor Laza, – Milicionar, Beograd
2001. Danilo Drašković – Partizan, Beograd
2002. Predrag Prokić – Borac Kolos, Čačak
2003. Mićo Brković – Partizan, Beograd
2004. Mićo Brković – Železničar MBN, Niš
2005. Žolt Der – Partizan, Beograd
2006. Goran Šmelcerović – Železničar MBN, Niš
2007. Matija Kvasina – Perutnina Ptuj, Slovenija
2008. Mitja Mahorič – Perutnina Ptuj, Slovenija
2009. Ivan Stević – Partizan, Beograd
2010. Ivan Stević – Partizan, Beograd
2011. Žolt Der – Radnički Kragujevac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.