UCI finansira regionalni seminar za trenere u planinskom biciklizmu u Kovačici

posted in: Stare vesti | 0

Međunarodna biciklistička unija (UCI) finansiraće regionalni seminar za trenere u planinskom biciklizmu u Kovačici, sopštila je Dominik Rejmond, koordinator Komisije za školovanje trenera i razvoj UCI prilikom posete Beogradu.
– Sa zadovoljstvom mogu da vas obavestim da je UCI dala zeleno svetko za ovaj seminar i da će učestvovati, što nas je prijatno iznenadilo skoro 20 polaznika – rekla je prilikom posete Biciklističkom savezu Srbije Dominik Rejmond.- Svi troškovi biće pokriveni sredstvima UCI, predavač će biti trener iz Međunarodnog biciklističkog centra UCI u Eglu kraj Lozane i jedino ostaje da preciziramo termin…


Domaćini Diminik Rejmond, koja je 35 godina profesionalno radi u UCI bili su predsednik BSS Dragan Dostanić, predsednik BS Beograda Nebojša Popov generalni sekretar BSS Petar Rokvić, Marko Pročikević generalni sekretar Balkanske biciklističke unije (BBU) i jedini srpski sudija sa zvanjem komesara UCI za doping kontrolu, kao i Aleksandra Vantović tehnički sekretar BSS.. Dominik Rejmond je pohvalila i sjajan rad kancelarije BSS koja je u stalnom kontaktu sa UCI.
Dostanić i Popov su u prostorijama BSS na Terazijama 35 uručili prigodne suvenire Dominik Rejmond, koja je, za uzvrat, darovala BSS monografiju UCI.
– Zahvaljujemo se UCI na poverenju da nam poveri organizaciju, ali i na dosadašnjoj podršci u našim naporima da školujemo trenere i takmičare u centru UCI. BSS izuzetno ulaže u usavršavanje trenera, sudija i drugih stručnjaka, jer znamo da je u savremenom sportu znanje najvažnije i da bez njega nema napredovanja– naglasio je Dostanić.-
Generalni sekretar BBU Marko Pročikević je istakao da je inicijativa za organizaciju potekla, pre svega, od balkanskih zemalja, koje će imati deset polaznika na seminaru:
-Očekujemo dolazak i kandidata iz Slovenije, Hrvatske, Jermenije, Azerbejdžana, Mađarske…Najverovatnije ćemo, kao domaćini, imati pravo na tri polaznika.Sa Dominik Rejmond smo obišli i Sportsko rekreativni centar Relaks u Kovačici koji pruža izvanredne uslove i bila je veoma zadovaljna. Predloženo da se seminar održi između 15. oktobra i 15. novembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.