VESTI IZ BICIKLIZMA

posted in: Stare vesti | 0

Članovi kadetske ekipe biciklističkog kluba BORAC, Stefan Stefanović i Luka Samardžić nastupili su na međunarodnoj trci “Mušin Jazicioglu” u gradu Silvas u Turskoj, koja se nalazi u međunarodnom kalendaru UCI od 08-11.07.2010.godine. Nastupili su za kadetsku reprezentaciju Srbije koju je vodio Niški Železničar. Posle četiri etape, u generalnom plasmanu pojedinaca Stefan Stefanović trku je završio na trećem mestu, a najbolji etapni plasmani su mu bili drugo i četvrto mesto. Luka Samardžić trku je završio na 13 mestu. Na trci je nastupilo 90 takmičara. Ekipa Srbije je bila treća ekipa.

Lazar Jovanović, nastupiće za Reprezentaciju Srbije na prvim letnjim juniorskim Olimpijskim igrama u Singapuru, koje se održavaju od 15-27.Avgusta ove godine. U sklopu priprema otputovao je u trenažni kamp UCI u Švajcarskoj gde će provesti sedam dana na usavršanju tehnike vožnje na MTB i BMX biciklima, jer će u Singapuru između ostalog nastupiti i u tim disciplinama.

Proteklog vikenda održane su dve trke za biciklističku ligu Srbije. U subotu u Apatinu u okviru Ribarskih večeri, juniori su vozili stazu dugu 91km, zajedno sa seniorima i pobedu je ostvario Srđan Filipović, dok je Đorđe Zekavica bio treći. Ovaj uspeh bi bio i veći da Lazar Jovanović nije imao pad u krivini na 200m pre cilja. Ekipno Borac je osvojio prvo mesto.

Kadeti i mlađi kadeti vozili su kružnu trku u dužini od 46km. Pored činjenice da na trci nisu nastupili najbolji članovi ekipe Stefan Stefanović i Luka Samardžić, zbog nastupa u Turskoj, pobedu je ostvario Duško Jovanović. Ovako hendikepirana ekipa osvojila je drugo mesto ekipno.

U kategoriji mlađih kadeta pobedu je ostvario Nemanja Dugalić, a ekipa je bila druga.

U nedelju vožena je Liga za kadete i mlađe kadete u Šidu. Staza je takođe bila kružna ulicama Šida. Za sportski uspeh je potrebna i sreća, a ovaj put mladi biciklisti je nisu imali. U trci kadeta gumi defekt na sredini trke imao je Duško Jovanović i u pokušaju da mu pomogne drugi član ekipe Boris Simonović zajedno su dosta propustili što nisu mogli da nadoknade do cilja. Ipak trku su završili, ali bez boljeg plasmana, ali su doprineli da ekipa bude treća.

Kod mlađih kadeta takođe najbolji takmičar u toj kategoriji u Srbiji, Nemanja Dugalić nije imao sreće. Naime u sredini trke doživeo je teži pad kada ga je neko iz vodeće grupe gurnuo na ostrvo na putu. Trku nije mogao da završi, ali srećom nije došlo do težih posledica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.