Zekavica 102. Kasa 131. na Šampionatu sveta u Kopenhagenu za vozače do 23 godine

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklista Jovan Zekavica, ponikao u čačanskom Borcu, a sada član Partizan Pauer muva završio je trku na Šampionatu sveta za vozače do 23 godine u Kopenhagenu u Danskoj na 102. mestu sa 1,09 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Francuza Arno Demara.
Drugi srpski predstavnik Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, plasirao se na 131. mesto u konkurenciji 155 biciklista iz 40 zemalja (138 završilo trku) sa 6,13 minuta zaostatka. Na prošlom Šampionatu sveta u Melburnu Zekavica je bio 87. Kasa nije vozio…


Demar je stazu u okolini Kopenhagena od 168 km prešao za 3:52,16 časova, po vetrovitom i prohladnom vremenu (temperatura je bila 16 stepeni). Kako se i najavljivalo prosek je bio dosta visok 43,3 km na čas na tehnički veoma zahtevnoj stazi od 12 krugova. U sprintu grupe od 87 biciklista drugo mesto pripalo je takođe Francuzu Adrijenu Ptiju, a treće Britancu Endruu Fenu.
Srpski juniori Aleksa Veličković, Miloš Borisavljević i Đorđe Stevanović voziće u subotu 24. septembra na Šampionatu sveta. U nedelju 25. septembra, drumsku trku na Šampionatu sveta u konkurenciji elita voziće srpski reprezentativac Ivan Stević
U drumskoj trci za juniorke, pobedila je Britanka Lusi Garner prešavši stazu od 70 km za 1:46,17 časova. Na cilju je odsprintala drugoplasiranu Belgijanku Džesi Drujts i trećeplasiranu Kristin Sigard iz Danske. Srnbija nije imala predstavnicu. Stratovalo 70 juniorki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.