Zekavica 118. u vožnji na hronometar na trci „Tur of Gila“ u SAD

posted in: Stare vesti | 0

Jovan Zekavica, srpski biciklista, član američke profi ekipe za vozače do 23 godine „BMC Hinkepi sportska oprema“ plasirao se na 118. mesto u trećoj etapi, vožnji na hronometar, trke  „Tur of Gila“  u SAD u kategoriji 2.2 za bodove u Amerika turu sa 5,09 minuta zaostatka za pobednikom Evanom Hafmanom (SAD, Kalifornija Džajant).
Na stazi od 26,6 km, Hafman je zabeležio vreme 34,23 minuta  i za tri sekunde bio bolji od lidera trke Rorija Saterlenda (Australija, Junajtid Heltker), dok je Amerikanac Džo Dombrovski (Bontražer Lajfstrong) bio treći sa 18 sekudni slabijim vremenom.
Zekavica, koji je ponikao u čačanskom Borcu a prošle godine je iz Partizana otišao u SAD, u generalnom plasmanu zauzima 92. mesto u konkurenciji 137 vozača, sa 11,06 minuta slabijim vremenom od lidera Saterlenda. Jovan Zekavica je  36. u rangiranju mladih biciklista gde je najbolji Dombrovski…
Saterelend na prvoj poziciji u generalnom plasmanu ima vreme 7:24,34 časova, Dombrovski je drugi sa 26 sekudni zaostatka, Španac   Francisko Mansebo je treći sa 1,28 minuta slabijim vremenom. Trka ima ukupno pet etapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.