Zekavica i Veličković dogodine u američkom timu BMC – Hinkepi!

posted in: Stare vesti | 0

Srpski bicklisti doputovali su u Kopenhagen na Šampionat sveta u drumskom biciklizmu, nisu se još česito ni raspakovali, a već su dvojica talentovanih reprezentativaca 20 godišnji Jovan Zekavica, izdanak čačanske biciklističke škole u Borcu i Aleksa Veličković (19) iz pozante biciklističke porodice Veličković iz Aranđelovca, dogovorili angažmane u inostranstvu!

– Postigli smo, na obostrano zadovoljstvo, dogovor sa jednom od najboljih ekipa u sveta za bicikliste do 23 godine „BMC Hinkepi“ iz SAD da angažuju Veličkovića i Zekavicu – kaže selektor Radiša Čubrić.- Najvažnije je da dobiju dobro izbalansiran ali i kvalitetan program trka a to upravo ova ekipa i nudi. U njihovom uzrastu veoma je bitno da voze što više sa kvaltetnim vršnjacima i da postepeno napreduju ka eliti i izazovima profesionalnog biciklizma….

Reprezentacija Srbije na SP u kojoj su Ivan Stević (elita), Gabor Kasa i Jovan Zekavica (do 23 godine) i juniori Miloš Borisavljević, Aleksa Veličković i Đorđe Stevanović, doputovala je iz dva dela u Kopenhagen. Dva juniora, Stevanović i Borisavljević stigli su dan kasnije od glavne grupe:

– Mislim da Veličković i Zekavica sada imaju dodatni motiv da se predstave u svestkoj konkurenciji na najbolji način i da će pružiti maksimum – uveren je selektor Čubrić.- Obišli smo stazu, po kiši i dosta hladnom vremenu, i prvi utisak je da je dosta tehnički zahtevna. Najavljeno je, na sreću, suvo vreme za dane kada će naši startovati. Imamo veliku pomoć naših ljudi u Danskoj, povezali su nas sa lokalnim klubom u mestu Naestved na oko 100 km od Kopenhagena gde smo smepšteni u malom motelu, jer je bilo nemoguće naći praznu sobu bliže stazi… Imaćemo dosta problema sa transportom. Pošto imamo samo jednog vozača na SP u eliti, nemamo pravo na službeni automobil. Ali, nekako ćemo se snaći i za 23. septembar kada voze Kasa i Zekavica obezbediti transport.

Juniori startuju 24. septembra, a Ivan Stević 25. sepetembra u događaju godine, drumskoj trci za tiule u eliti na Šampionatu sveta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.