Zekavica pobedio na trci u SAD

posted in: Stare vesti | 0

Jovan Zekavica, izdanak biciklističke škole čačanskog Borca, sada član ekipe BMC Hinkepi sportska oprema u SAD (samo za vozače do 23 godine) pobedio je na trci u Klemsonu u SAD na stazi od 110 km  iz nacionalnog kalendara SAD.

Necete verovati,cuvam se na svim ovim trkama i treninzima od po 5h i danas kada sam isao na lagan trening  preko nekog metalnog mosta
malo brze a on je bio mokar , al nisam mogao da vidim, iskliznu mi tockovi i polomim se kao zvecka, doslo mi da placem jer sam tako spremam za ovu trku i osecam se dobro. Bio sam kod doktora pregledao me je ,ok  sam, za pola sata 300$ . Mnogo skupo ali to je platio tim!

– Bio sam u begu sa još šestoricom biciklista među kojima je bio i jedan moj suvozač – kaže Jovan Zekavica.- Na poslednjem usponu, kada je ostalo samo kilometar do cilja, napao sam i pobegao. Uspeo je da me prati samo jedan vozač koga sam pobedio u spirintu. Zadovoljan sam kakva mi  je forma, nadam se da će biti tako i za glavnu trku  u ovom delu sezone od 22. do 25. marta Redlands klasik.
Prošlog vikenda Zekavica je osvojio četvrto mesto u generalnom plasmanu u jednoj etapnoj trci takođe iz nacionalnog kalendara.
Zekavica je otišao  u ovaj tim na preporuku srpskog slektora Radiše Čubrića koji je posle odlska u SAD 1990.  jedno vreme vozio sa Hinkepijem u ekipi. Prošlu sezonu Zekavica je proveo u Partizanu. Član BMC Hinkepi sportske opreme je i Aleksa Veličković iz Šumadije Biro plana iz Aranđelovca koji će  se priljučiti timu kada dođe na evropsku turneju posle maja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.