Ženska reprezentacija Srbije posle dugo vremena ponovo na trci!

posted in: Stare vesti | 0

Posle skoro dve decenije, jedna ženska reprezentacija Srbije učestvovaće na međunarodnoj biciklističkoj trci iz kalendara UCI!
Trener Alan Volhuter iz Južnoafričke republike, koji je u Srbiji angažovan zahvaljujući fondovima „Olimpijske solidarnosti“ i naporima BSS i OK Srbije, poveo je na trku „Češko- švajcarski trofej“ u kategoriji 2.2 u Češku, četiri srpske biciklistkinje, kojima će se na startu pridružiti po jedna Čehinja, Britanka u Australijanka i voziće kao „Miks tim Srbija“.
Učestvovaće Jovana Krtinić, Ivana Mijučić (obe As Apatin), Dragana Kovačević (Avala) i Marija Kuzeljević (Crvena zvezda).


Trka ima ukuno pet etapa, od toga je jedna u vožnji na hronometar i u jednoj etapi biciklistkinje će preći i u Poljsku. Start je 8. jula etapom od 116 km u Krasnoj Lipi, druga etapa je 9. jula od 110 km oko Jirikova, treća i četvrta etapa su 10. jula, pre podne uPoljskoj u Bogatiniji hronometar na 21 km, a po podne drumska trka u Rumburku od 104 km, dok je poslednja, peta, etapa 11. jula od 98,4 km od Varnzdorfa do Krasne Lipe.
Nagradni fond za etape je oko 1.000 evra a još toliko će podeliti učesnice za generalni plasman. Pet pobeda na ovoj trci ima poznata nemačka biciklistkinja Hanka Kupfernagel, poslednji put je trijumfovala 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.