Žika Mićić poklonio automobil i bicikl Muzeju sporta i olimpizma

posted in: Rezultati | 0

Žika Mićić u sredini sa predastavnicima Muzeja sporta i olimpizma i pokloni
Žika Mićić u sredini sa predastavnicima Muzeja sporta i olimpizma i pokloni

Legendarni srpski biciklista Živorad Žika Mićić, poklonio je Muzeju sporta i olimpizma dva vredna eksponata: automobil „taunus 12 m“ star 50 godina i bicikl „dijamant“ iz 1938.
Oba prevozna sredstva su u voznom stanju i Žika Mićić, koji je i vrsni mehaničar (dugo godina u ovoj ulozi nezamenljiv na trci „Kroz Jugoslaviju“), uspeo je da pronađe i neke delove za bicikl i dovede ga u red.
Žika Mićić je automobilom, koji je konačno otišao u penziju, vozio više decenija ekipe, novinare, sudije… na trkama „Kroz Srbiju“ i „Kroz Jugoslaviju“, uvek pouzdano, bez kvara i po pređenom kilometrima, ovaj veteran bi mogao da konkuriše za Ginisovu knjigu rekorda. Bicikli su, kako kaže Žika Mićić, nabavljeni „na veliko“ po povoljnoj ceni, izvestan broj su prodali nešto skuplje da bi im ostali došli besplatno za klub i dobro ga je služio nekoliko decenija…
Predstavnici Muzeja sporta i olimpizma primili su darove od Žike Mićića posle Svečane akademije povodom 125 godina od osnivanja Prvog srpskog velosipedskog društva ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.