Živković 39. na Prvenstvu sveta u ciklo krosu za veterane

posted in: Vesti | 0

GOSAU, 5. januar (Info centar)

Zoran Živković (46 godina) osnivač kragujevačke Ciklomanije, nekadašnji državni šampion u ciklo krosu, učesnik trka „Kroz Srbiju“ i „Kroz Jugoslaviju“, pobednik „Velike nagrade Beograda“ i uspešan i u planinskom biciklizmu, osvojio je 39. mesto u konkurenciji preko 50 biciklista na Šampionatu sveta u ciklo krosu za veterane (od 45 do 49 godina) u švajcarskom mestu Gosau u blizini Ciriha.
– Mislim da sam prvi biciklista iz Srbije koji je učestvovao na ciklo kros Prvenstvu sveta u ovoj kategoriji. Time sam ispunio neki svoj san, ali sam morao sve sam da platim. Staza je bila izuzetno teška, puna blata i u finišu mi se polomio menjač. U cilj sam ušao trčeći. Nisam imao rezervni bicikl i ovoj peh mi je pokvario plasman. U trenutku kvara bio sam među 30 i da sam nastavio sa ispravnim biciklom, ostao bih u toj poziciji. Konkurencija je bila izuzetna učestvovali su biciklisti sa svih kontinenata, pobedio je u mojoj kategoriji biciklista iz SAD i u svakom pogledu bio je ovo izuzetan doživljaj…
Živkoviću je učešće bio generalna proba pred Šampionat Srbije u ciklo krosu 26. januara u Beogradu kod stadiona Partizana.

Comments are closed.