Žolt Der deseti u drugoj etapi trke „VN Sočija“ u Rusiji

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der, reprezentativac kragujevačkog Radničkog zauzeo je odlično deseto mesto u drugoj etapi trke „Velika nagrada Sočija“ (kategorija 2.2) u Rusiji voženoj na stazi od 130 kilometra oko Anape. Imao je 17 sekundi slabije vreme od pobednika ruskog profesionalca u Itera Kaćuši Dimitrija Kosjakova koji je u sprintu bio brži od zemljaka Borisa Špilevskog (nacionalni tim) i Nemca Sebastijana Forkea (Šparkase).
Na 69. mesto sa 5,53 minuta zaostatka plasirao se Nebojša Jovanović, dok je na 101. mestu drugu etapu završio Esad Hasanović sa 19,35 minuta slabijim vremenom. Ivan Stević je odustao, po jakoj kipi i veoma hladnom vremenu, u prvoj etapi i vraća se u petak u Beograd.

– Čestitke Deru za borbenu i hrabru vožnju – kaže slektor Radiša Čubrić.- Međutim, moramo još bolje, iako je konkurencija veoma jaka i ruski timovi i reprezentacija se „kolju“ između sebe. Upravo je to rivalstvo pomoglo Nemcu Griši Janorškeu da sačuva žutu majicu. U jednom trenutku bio je u trećoj grupi sa skoro dva minuta zaostatka a tada su ruski timovi počeli da love jedni druge, „dovukli“ su ga do glavne grupe i sačuvali su mu majicu!
Etapa je bila borbena, skokovi su počeli od starta i situacija se menjala iz minuta u minut:
– Vozilo se veoma brzo i dobro je što nismo imali defekte kao u prvoj etapi. Manje kvarove imali su Jovanović i Hasanović, na sreću, ništa strašno. Nije bilo kiše, međutim „ubio“ nas je vetar. Smeštaj i ishrana su  solidni, ali nemamo ručak pa moramo da se snalazimo. Smešteni smo u hotelu u turističkom mestu Anape koji se zove „Grad odbojke“  i sve je podređeno ovom sport sa mnogo dvorana i terena, na svetskom nivou! Ima mnogo biciklista juniora i kadeta na pripremama i pratili su etape i čekali nas na svim raskrsnicama. Organizacija je po malo haotična, posebno probleme stvaraju vozači automobila i kombija naše ekipe koji nisu bili biciklisti i misle da samo treba da na prevezu od tačke A do tačke B a ostalo nije važno. Pred start etape su zaključali kola i otišli na kafu, a ja sam ostao bez alata– dodao je Radiša Čubrić.
Žutu majicu u trećoj etapi od Novorosijska do Nebuga (180 km) nosiće Janorške (Nemačka, Šparkase). Pozicija srpskih biciklista u generalnom plasmanu: 28. Der + 8,37 minuta, 81. Jovanović + 25,03, 99. Hasanović + 27,55 minuta.
U prvoj etapi pobedio je Janorške, plasman srpskih biciklista bio je: 79. Dert + 8,27, 82. Hasanović – isto vreme, 112. Jovanović +19,17 minuta. U karavanu je 121 vozač od 132 koliko je startovalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.