Zoran Živković pobednik „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu

posted in: Rezultati | 0
Ciklo kros - najbolji u generalnom plasmanu

Iskusni biciklista kragujevačkog Radničkog, nekadašnji šampion u cklo krosu Zoran Živković pobedio je u poslednjoj trci „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu koji je u Studentskom parku  u Novom Sadu organizovao Biciklistički savez Novog Sada.

Živković je bio drugi u drugoj trci, pa je tako osvojio i prvo metso u generalnom plasmanu ovog takmičenja. U trećoj trci učestvovalo je 59 takmičara, među njima i pet dama koje su se hrabro nosile sa jakom košavom na teškoj stazi pored Dunava.
– Zahvaljujem se  učesnicima, klubovima i, posebno, medijima  koji su na najlepši način ispratili ovo takmičenje i pomogli da odziv učesnika bude sjajan – kaže direktor „Novogodišnjeg kupa“ Nebojša Subić. – Na ovoj trci sa brojem 40 startovao je Aleksandar Mišković iz Fanatika i proslavio 40 rođendan. Na kraju trke, takmičari su razgrabili čaj, a organizatori i gosti su se počastili „šumadijskim čajem“ i kuvanim vinom.
Naredno okupljanje biciklista je 24. januara u Kraljevu na Šampionatu Srnrije u ciklo krosu.
Rezultati, treća trka „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu, staza 15 km, prosek 24,2 km na čas: 1. Zoran Živković (Radnički, Kragujevac) 36,50 minuta. 2. Marko Ćurčić (Progresiv, Beograd)37,05, 3. Srđan Omaković (As, Apatin) 37,40 minuta itd.
Generalni plasman, posle tri trke: 1. Zoran Živković 60 bodova (pobeda i drugo mesto), 2. Steva Klisurić (As, Apatin) 45 bodova, 3. Branislava Matić (Fanatik) 41 bod (pobeda i deseto mesto) itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.