Hasanović 102. na hronometar u prologu „Istarskog proleća“

posted in: Stare vesti | 0

Najbolji plasman od srpskih reprezentativaca u prologu trke „Istarskog proleća“ (kategorija 2.2) zabeležio je Esad Hasanović koji je 102. sa 1,18 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Roberta Vrečera (Slovenija, Perutnina).
U konkurenciji 192 vozača svrstnih u 33 ekipe iz Italije, SAD, Austrije, Norveške, Danske, Nemačke, Rumunije, Bugarske, Srbije, Irske, Hrvatske… 116. mesto osvojio je Jovan Zekavica sa 1,26 minuta zaostatka, a plasman ostalih srpskih biciklista je: 134. Ivan Stević + 1,31, 146. Žolt Der + 1,36, 152. Dragan Spasić + 1,39 i 175. Nikola Kozomara + 1,52 minuta zaostatka.
Vrečer je stazu od 5,8 km od Tinjana do Svetog Petra u Šumi prešao za 8,27 minuta (prosek 41,1 km na čas). Drugi je stigao Amerikanac Loson Kradok sa 24 sekundi slabijim vremenom, dok je treći bio Slovenac Mitja Mahorič iz Adrije sa 25 sekundi zaostatka.
Druga etapa je 18. marta je od Zelene lagune u Poreču do Labina (137 km). Trka ima ukupno tri etape.

– Nije opravdanje za ovako slabe rezultate nedostatak bicikala za hronometar – kaže selektor Radiša Čubrić.- Jednostavno, slabo su vozili i ovo ne sme da se ponovi. Ukazao sma im na podatak da su došli veoma mladi vozači SAD i da su trojica u privih deset, što znači da se hronometar vežba i uči, a mi to, na žalost ne radimo, a uparvo se u ovakvim etapama stiče ili gubi prednost. Šta može da uradi vozač sa sa minutom i više zaostaka u preostale tri brdske etape? Odgovor je: skoro ništa…
Čubrić će insistirati na borbenijoj vožnji, pogotovo u prvoj teškoj etapi do Labina:
– Moraju da budu mnogo agresivniji, ne sme da im ode ni jedan beg. Za visoko mesto u generalnom plasmanu više nema niko od naših vozača izgledne šanse, zato idemo na dobre plasmane u etapama. Na žalost Gabor Kasa mladi reprezentativac subotičkog Spartaka u ekipi Manisa spor iz Turke, nije startovao. Ubacili su umesto njega Slovenca Tadeja Valjaveca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.