Jovanović drugi u sprintu u Apatinu

posted in: Vesti | 0

dunavski_kp_tarjan_i_infanteAPATIN, 8. jul (Info centar).

– Miloš Jovanović biciklista beogradskog Progresiva osvojio je drugo mesto u 15. trci “Dunavskog kupa”, najvećeg takmičenja amatera, rekreativaca i mastersa u regionu u Apatinu.
Jovanovića je u sprintu posle 75 km vožnje pretekao gost iz Osijeka Elio Beneli. Pobednički tandem zabeležio je vreme 1:48,33 časova (prosek 41,4 km na čas). Treće mesto u konkurencniji 34 vozača iz Srbije, Hrvatske, SAD i Mađaraske pripalo je Miroslavu Bogdanoviću iz čačanskog Borca sa 12 seundi zaostatka, dok je četvrti bio Dragutin Špiljak (Stubičke Toplice) sa 2,14 minuta slabijim vremenom. Na petom mestu, sa istim zaostatkom trku je završio Slobodan Radovanović iz Jednote (Šid)…dunavski_kup_pobedncki_trio

– Posle prvog prolaznog cilja, odvojila se grupa od petorice biciklista i pokazalo se da je to bio pobednički beg – kaže direktor trke i osnivač “Dunavskog kupa” Tibor Tarjan.- U finišu se grupa podelila, sprint dvojice biciklista odlučio je pobednika. Posebno zadovoljstvo za nas, kao organizatore, bilo je učešće Vilijama Infantea, velikog ljubitelja biciklizma, koordinatora svih agencija Ujedinjenih nacija za Srbiju, koji je registrovan za novosadski Ris sajkling i kome smo uručili i priznanje.
U generalnom plasmanu i dalje vodi Nebojša Sremac iz Šida.
Novo okupljalje je 27. i 28. jula u Kulpinu i Bačkom Petrovcu kada će se održati i Šampionati Srbije za ametere i rekreativce, hronometar i drum.
Organizator Dunavskog kupa je klub Elit iz Novog Sada. Trofej pobedniku je „Velika zlatna amforu” dok “Malu zlatnu amforu” dobija ekipni pobednik, Planirana je i nagrada „Petrovaradinska kaldrma” za ukupnog pobednika finalnih trka.
Glavna nagrada ove godine biće točkovi NOVATEK, poklon glavnog sponzora “Dunavskog kupa” firme „Ciklomanija internacional”. Ova firma darovaće najboljima i artikle svetski poznatih brendova kao što su DMT, LAS, „Novatek”, Mikrošift”, IBN čejn”. Firma “Vitalikum” nagradiće učesnika svetski poznatim suplementima „Bio Tek” iz SAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.