Kasa 27. u generalnom plasmanu, Stević 68. na „Predsedničkoj trci“ u Turskoj

posted in: Stare vesti | 0

Gabor Kasa mladi subotički biciklista iz Spartakove škole, sada član profi ekipe „Salkano tim“ iz Turske, osvojio je 27. mesto u generalnom plasmanu na „Predsedničkoj trci“ u Turskoj  (kategorija 2.HC) sa 8,07 minuta zaostatka iza pobednika Ivajla Gabrovskog (Bugarska, Konja – Turska),  dok je drugi srpski olimpijski kandidat Ivan Stević (Partizan), takođe član „Salkano tima“ završio trku  na 68. mestu sa 31,11 minuta slabijim vremenom!
Posle osam etapa, Gabrovski je osvojio majicu “mediteransko plave boje“ sa vremenom 28:48,10 časova. Imao je 1,33 minuta bolje vreme od Aleksandra Djačenka (Kazahstan, Astana) i 1,44 minuta prednosti u odnosu na Daniala Andonova Petrova (Bugarska, Kaha rural)…
Poslednja, osma, etapa od 120,4 km vožena je oko Istanbula i simbolično je nosila naziv „Azija – Evropa“. Na prolaznom cilju  na mostu preko Bosfora, koji je jedna od znamenitosti Istanbula, Ivan Stević je osvojio treće mesto i zaradio jedan poen. Na cilju, sprintao je ceo karavan, 163 vozača i pobedio je Holanđanin Teo Bos (Rabobank) sa 2:32,35 časova ispred Endru Fena (Velika Britanija, Omega Farma Kvik Step) i Stefana van Dijka (Holandija, Acent džobs). Kasa je stigao 38. a Stević 137. Startovalo je 189 biciklista, završila su 163 vozača.
Ivan Stević je u šestoj etapi bio 16. i to je najbolji plasman nekog vozača „Salkano tima“ u etapi na ovoj trci. Bio je i 21. u drugoj etapi. Kasin najblji plasman je 21. mesto u petoj etapi i bio je 31. u sedmoj. Kasa je ujedno i najbalje plasirani vozač „Salkano tima“ u ukupnom poretku na 27. mestu.
U plasmanu ekipa, Astana (Kazahstan) je slavila ispred španske Kahe rural i Bretanj Šilera iz Francuske. „Salkano tim“ je osmi u konkurenciji 25 ekipa. Majicu za najboljeg vozača na prolaznim ciljevima i po bodovima na cilju etapa osvojio je Metju Harli Gos (Australija, Grin ejdž sajkling), a najbolji brdski vozač je Marko Bandera (Italija, Omega Farma Kvik Step).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.