MARKO DANILOVIĆ OSVOJIO TREĆE MESTO U PRVOJ ETAPI MEDJUNARODNE BICIKLISTIČKE TRKE “ TOUR of ANKARA”

posted in: Vesti | 0

FB_IMG_1433962478767Biciklista BORCA, Marko Danilović osvojio treće mesto u prvoj etapi na medjunarodnoj biciklističkoj trci “Tour of ANKARA” u Turskoj, koja je jedna od kvalifikacionih trka za ispunjenje Olimpiske norme.

Biciklistička Reprezentacija Srbije nastupa na medjunarodnoj trci “TOUR of ANKARA” koja se održava od 10-13.Juna ove godine. U sastavu Reprezentacije Srbije nastupaju čačanski biciklisti Marko Danilović, Jovan Zekavica i Goran Antonijević. Na put je trebalo da krene i Stefan Stefanović, ali zbog bolesti nije otputovao.

Prva etapa vožena je u dužini od 171km, po veoma lošem vremenu, na stazi koja je išla i preko prevoja na 1600m nadmorske visine. Marko Danilović sa jednim Turskim biciklistom otišao je u beg posle 10-tak km i konstantno su imali višeminutnu prednost. Na zadnjem usponu od karavana odvaja se najbolji Turski biciklista i sam sustiže odbegli dvojac. Ispred cilja Daniloviću ponestaje snage i ne uspeva da prati napade Turskih vozača i osvaja treće mesto. Ovo je lep uspeh Danilovića jer mu je to donelo i nova dva boda u bodovanju za ispunjenje Olimpijske norma.

FB_IMG_1433962478767Od ostalih članova Reprezentacije Srbije, Ivan Stević osvojio je peto mesto, Marko Stanković osvojio je osmo mesto, a Jovan Zekavica šesnaesto i Goran Antonijević dvadesetšesto mesto.

FB_IMG_1433962465496

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.