Paklena treća etapa „Velike nagrade Sočija“

posted in: Stare vesti | 0

Treća etapa „Velike nagrade Sočija“ (kategorija 2.2) skraćena je za 67 kilometra jer je jako nevreme, sa pravom provalom oblaka i orkanskim vetrom, ugrozilo bezebdnost uesnika i umesto 180 km bila je dugačka 123 km.
Srpski reprezentativac Žolt Der zauzeo je 26. mesto sa 28 sekundi zaostatka, Esad Hasanović je bio 26. sa 40 sekund slabijim vremenom dok je Nebojša Jovanović posle defekta i to na spustu uoči završnog uspona na brdo gde je bio cilj, završio na 90. mestu!
– Mislim da bi Jovanović, koji je bio veoma aktivan, zabeležio visok plasman da nije bilo peha u najkritičnijim trenucima etape – kaže selektor Čubrić.- Vreme je bilo užanso, vetar je skoro obarao bicikliste i dobro je što nismo vozili 180 km, neki to ne bi preživeli.

Start je bio u selu Pšada na 67 km od Novorosijska, a cilj u Nebugu gde je pobedio Pavel Korocev (Rusija, ekipa Kuban) ispred dvojice zemljaka, vozača Itera Kaćuše Aleksandra Prišpetnija i Sergeja Rudaskova.
Žutu majicu sačuvao je Nemac Griša Janorške (Šparkase), srpski biciklisti imaju ove pozicije u generalnom plasmanu: 29. Der + 8,37 minuta zaostatka, 85. Hasanović + 28,00, 85. Jovanović + 34,00 minuta slabije vreme itd.
Četvrta etapa je oko Nebuga i imaće 170 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.