Pavlović: „Dolazi odlična generacija“!

posted in: Vesti | 0

 

BEOGRAD, 25. januar (Info centar)

– Radomir Pavlović, profesor, selektor za drumski biciklizam zavrpio je testiranja biciklista u Kragujevcu, Kraljevu i Čačku. Pre toga su selektori Pavlović i Nemanja Vajs (planinski biciklizam) kao i treneri Borca Predrag Prokić i subotičkog Spartaka Dejan Perčić, testirali takmičare u klubovima u Vojvodini i Beograda.
– Polako se slažu kockice, analiziramo podatke i utisak je da dolazi odlična generacija – kaže Radmir Pavlović.- Najvažnije je da smo napravili bazu podataka, jer do sada ništa slično nije pokušano u Srbiji. Primarno dobijeni podaci su od velike koristi za trenutno upoređivanje stanja treniranosti sportista. Već u narednim testiranjima, podaci će se koristiti za upoređivanje vrednosti za svakog sportistu pojedinačno i pratiće se uticaj treninga na napredovanje rezultata u toku sezone. Sekundarno, svi podaci se ažuriraju i u dužem vremenskom periodu od više godina pratiće se napredak tokom razvoja sportiste i dobijeni podaci koristiće se za uporednu analizu starijih generacija vrhunskih sportista i sadašnjih, mladih…
Za testiranje je korišćena savremena elektronska oprema „Garmin“ uređaj, „Pover Tap“ uređaj i „Kompi trener trenažer“. Sproveden je test „Konkoni“. Pavlović je posebno naglasio:
– U Borcu u Čačku imaju odličnu seniorsku ekipu i sa biciklistima se vrlo stručno i ozbiljno radi i to su pokazali i testovi. CCN Metalac iz Kraljeva ima najboljeg biciklistu na testiranjima u Srbiji Miloša Borisavljevića koji je jedini dobio „peticu“. Stručni tim kragujevačkog Radničkog vredno radi i nekoliko njihovih vozača je pokazalo dobre rezultate. U Partizanu su najbolji junior na testiranju Aleksandar Roman i fantastični kadet Andrija Joksimović! Od dama Milica Rakić iz BK Novi Sad i Violeta Trifković iz Jednote iz Šida su daleko odmakle. Uzeli smo u obzir i činjenicu da su neki klubovi kasnije počeli rad, pa BSS planira da na svaka tri meseca testira reprezentativce a po potrebi i češće. Testovi će u toku sezone biti realizovani na pripremama. Treneri koji su obučeni za kompletnu realizaciju testa mogu se obratiti BSS za preuzimanje opreme za testiranje. Prioriteti za korišćenje su reprezentacija, klubovi koji imaju reprezentativce i klubovi sa bicklistima osvajačima medalja na državnim prvenstvima.

Comments are closed.