Sa Goča na Prvenstvo Srbije

posted in: Vesti | 0

GOČ, 22. januar (Info centar)

– Selektor za drumski biciklizam Radomir Pavlović, profesor, kao i treneri reprezentacije Predrag Prokić iz čačanskog Borca i Dejan Perčić iz Spartaka (Subotica) vodili su kamp na Goču na kome je osam dana radilio preko 20 polaznika!
– Smatram da je kamp u potpunosti uspeo, iako nije bilo snega i da smo ostvarili ceo program. Zahvaljujem se trenerima – saradnicima na izuzetnoj pomoći. Pripreme su podržali roditelji i klubovi, a BSS je snosio trošak za stručno vođstvo – kaže Radomir Pavlović.- Imali smo odlične uslove u odmaralištu MUP „Cvetna dolina“ u mestu Bzenica na 685 metara nadmorske visine, sa salom za stoni tenis, skijalištem sa ski liftom i malom salom za treninge. Cilj je bio podizanje opštih fizičkih sposobnosti, snage, izdržljivosti ali i da se polaznici pripreme za specifične tehničke zahteve ciklo krosa jer će već 26. januara startovati u Beogradu na Šampionatu Srbije u ovoj disciplini. Održana su, na završetku, i takmičenja u tri različite discipline – kros trčanje uz planinu, biciklistički ciklo kros i brdski hronometar. Poslednjeg dana učesnike je obišao i pozdravio predsednik BSS Branko Banović i pratio je i završne trke.


Kros trčanje uz planinu održano je po veoma strmoj i zahtevnoj stazi koju su biciklisti dobro upoznali tokom priprema. Start je bio na 684, cilj 935 metara, a visinska razlika bila je 188 m na dužini od 935 m sa prosečnim nagibom od 21 procenata tražio najspremnije. Na ovom takmičenju izuzetan rezultat i pobedu ostvario je mladi i još nepoznat junior čačanskog Borca Jovan Đukanović rođen 1997. kome predstoji dobra karijera brdskog vozača. Drugo mesto pripalo je Dariu Nimčeviću iz Spartaka iz Subotice, a treće Davidu Kostiću iz Borca.


Ciklo kros je organizovan je na specijalno postavljenoj, tehnički teškoj stazi, sličnoj stazi za državni šampionat. Biciklisti su vozili trku u trajanju od 30 minuta i tu su se posebno istakli mladi kadeti Andrija Joksimović iz beogradskog Partizana i Aleksandar Petrović iz čačanskog Borca. Jovan Đukanović (Borac) je bio treći.
Brdski hronometar vožen je na stazi Stanišinci – Goč u dužini od 12,4 km i prosečnom brzinom 23,1 km, startom na 853 i ciljem na vrhu Goča na 1.186 metara nadomorske visine. Staza je bila veoma zahtevna i kombinovana sa zaravnjenjima i spustovima ali i veoma strmim deonicama od 12 procenata i tražila je kompletnog vozača. Na ovoj trci učestvovali su i biciklisti koji nisu vozili ciklo kros gde su se posebno istakli biciklisti subotičkog Spartaka osvojivši prva tri mesta. Pobedio je državni prvak Milan Dragojević, drugi je bio Dario Nimčević, a treći balkanski šampion, sada kadet, Dimitrije Žarković Đolaji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.