Aleksa Marić pobedio u drugom „Novogodišnjem kupu“ u ciklo krosu u Novom Sadu

posted in: Rezultati | 0

Reprezentativac Crvene zvezde Aleksa Marić pobedio je u drugom „Novogodišnjem kupu“ u ciklo krosu održanom na Sunčanom keju u Studentskom parku u Novom Sadu u organizaciji Biciklističkog saveza Novog Sada.

Marić je tešku, blatnjavu, ali i odlično trasiranu stazu od 16 kilometra, prešao za 41,15 minuta i pretekao legendu srpskog biciklizma, nekadašnjeg državnog šampiona u ovoj disciplini Zorana Živkovića iz kragujevačkog Radničkog koji je zabeležio vreme od 41,35 minuta. Treće mesto pripalo je Srđanu Omakoviću iz apatinskog Asa sa vremenom 41,47 minuta.

“Prijatno nas je iznenadio odziv, čak 45 biciklista iz skoro svih srpskih klubova”, kaže direktor trke Nebojša Subić. “Vreme nam je išlo na ruku, bilo je sunčano, ali je staza bila mokra i to je iziskivalo mnogo napora od učesnika. Treća trka „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu održaće se na istoj stazi 17. januara i biće za sve srpske bicikliste poslednja provera pred ciklo kros Šampionat Srbije 24. januara u Kraljevu.”

U generalnom plasmanu, posle dve trke „Novogodišnjeg kupa BS Novog Sada“ u ciklo krosu, vodi pobednik prve trke Branislav Matić iz novosadskog Fantika. Za taj trijumf dobio 35 poena, a za 11. mesto u drugoj trci pet bodova i sa ukupno 40 bodova startovaće sa broja 1 u trećoj trci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.